UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Zlatiborski okrug se diči čuvenom komplet-lepinjom, a evo kako da je napravite
RECEPT za zlatiborsku komplet lepinju je veoma jednostavan, a sigurno ćete sve oduševiti.
Recept koji smo vam pripremili je za jednu osobu, tačnije jednu lepinju.
Sastojci:
- lepinja (jedan komad po osobi)
- 50 g kajmaka
- 1 jaje
- pretop
Priprema:
Lepinju isecite horizontalno, tako da dobijete gornji deo koji izgleda poput poklopca.
U dno lepinje stavite kajmak i jaje i pomešajte ih u samoj lepinji.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i u zagrejanu rernu ubacite samo punjeno dno lepinje, bez poklopca. Pecite je nekoliko minuta, tačnije, dok se jaje ne zapeče.
Zatim izvadite lepinju iz rerne i prelijte jaje i kajmak pretopom. Pretop možete nabaviti u svakoj pečenjari, jer je to mast koja ostaje, tačnije sliva se, nakon pečenja svinje.
Kada prelijete po želji, preklopite lepinju i blago pritisnite da i poklopac malo upije pretopa.
Tako zaklopljenu je vratite u rernu da se dopeče ili dogreje do dva minuta.
Ukoliko želite, možete preko jaja i kajmaka dodati i sušene pršute, koja će dodati do vašoj lepinji.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA MUSAKA OD POVRĆA I PIRINČA: Još ukusnija od klasične musake
12. 04. 2024. u 09:00
BEZ KVASCA I ČEKANjA DA NARASTU: Brzinske pogačice koje se prave sa konjakom
11. 04. 2024. u 07:00
"VI STE ODGOVORNI ZA SMRT RAISIJA" Stejt department o padu helikoptera: Nećemo da se izvinjavamo
IRANSKA vlada je odgovorna za odluku da upravlja helikopterom starim 45 godina u, kako je opisano, lošim vremenskim uslovima, a ne bilo koji drugi akter, rekao je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler tokom brifinga.
20. 05. 2024. u 20:38
KAKO UKRAJINSKA VOJSKA UBIJA CIVILE? Američki medij izneo zastrašujuća saznanja
UKRAJINSKA vojska zloupotrebljava alkohol i drogu i pod njihovim uticajem ubija civile, piše američki medij Dejli bist, prenosi RIA Novosti.
20. 05. 2024. u 19:17
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)