NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"VUČIĆ U NJUJORKU VODI HEROJSKU BORBU PRSA U PRSA..." Pod maskom kulture sećanja, Srbima se pokušava udariti žig genocidnog naroda

Novosti online

21. 05. 2024. u 13:20

Dr Ognjen Milinković načelnik opštine Gacko, uputio je veliku podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji svim svojim snagama vodi borbu za naš narod u Njujorku, koji Zapad pod vođstvom Nemačke želi proglasiti genocidnim, usvajanjem sramne rezolucije o Srebrenici.

ВУЧИЋ У ЊУЈОРКУ ВОДИ ХЕРОЈСКУ БОРБУ ПРСА У ПРСА... Под маском културе сећања, Србима се покушава ударити жиг геноцидног народа

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod.

Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada.

Srpski narod Gacka u 20. veku bio je žrtva genocida u dva svetska rata.

U ustaškom genocidu koji je sproveden u Drugom svetskom ratu, u Gacku su nestale čitave porodice, istrebljena su čitava sela.

Stratištima srpskog naroda Gacka ni broja se ne zna. Korićka jama, Pavlić, Pridvorica, Izgori, Zborna gomila, Ljeskov dub... I tako do u beskraj. A taj su genocid sproveli preci onih koji nas Srbe danas optužuju da smo genocidan narod. I to sve pod mentorstvom Nemačke, koja je na ovim prostorima, u oba svetska rata sejala samo zlo i stradanje.

I danas ta ista Nemačka pokušava da nam uzme mir i slobodu za koju smo se izborili u ratu 1992-1995. I da nam otme prošlost. Slavnu i mučeničku.

Zato nas današnje Srbe, potomke jasenovačkih, paških, prebilovačkih, pridvoričkih i nebrojenih drugih žrtava genocida - ta prošlost danas obavezuje da se suprotstavimo novim pokušajima da se srpski narod ispiše iz istorije.

Upravo zbog toga, želim da u svoje lično ime i u ime Opštine Gacko, izrazim punu podršku predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi protiv sramne rezolucije koja se pokušava predstaviti kao korak ka pomirenju naroda na ovom prostoru, a u stvari predstavlja fitilj koji po proceni njenih mentora treba da iznova destabilizuje Balkan. 

Naredni dani će umnogome odrediti položaj srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije u vremenu koje dolazi.

Zato danas više nego ikad treba da stanemo uz državna rukovodstva Srpske i Srbije, danas posebno uz predsednika Vučića koji u Njujorku vodi herojsku borbu prsa u prsa na braniku slavne prošlosti, ali i budućnosti srpskog naroda.

Živela Srbija, živela Srpska!" naveo je Milinković.

BONUS VIDEO: KAKO IZGLEDA DEMOKRATIJA NA N1: Voditeljka odmah prekinula emisiju zbog onoga što je rekao profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu