NAPRAVITE ZDRAV DORUČAK: Stari recept za ovsenu kašu
Ovsena kaša vam pruža svestranu osnovu koju možete dalje prilagođavati svojim ukusima.
20. 05. 2024. u 19:00
RECEPT ZA GRČKI JOGURT: Uz malo truda, dobićete ga u kućnoj varijanti, a odličan je
Grčki jogurt možete dodavati raznim jelima, obogatiti ga voćem, medom ili jesti samostalno.
20. 05. 2024. u 16:00
ZAČIN KOJI OBOŽAVAMO: Pikantan, savršen, ako ga niste probali, sad morate, a možete i sami da ga napravite
Sve češće se koristi u domaćoj kuhinji, a aroma mu je zaista fantastična - kari je mešavina čak 30 različitih začina.
16. 05. 2024. u 13:00
DŽEM OD BOROVNICA I ČOKOLADE: Bez dodatog šećera, namaz kojem nećete moći da odolite
Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.
14. 05. 2024. u 19:00
RECEPT ZA NAJBOLJI KAKAO KREM ZA TORTE I KOLAČE: Lako se pravi i nisu vam potrebni posebni i skupi sastojci
Važan aspekt za dobar kakao krem je upravo izbor sastojaka. Koristite kvalitetan puter sa visokim procentom masti, jer igra važnu ulogu za teksturu krema. Potrebno je da koristite i kakao prah sa više od 55% kakao mase. Ovo je važno i za ukus, ali i za boju krema.
10. 05. 2024. u 17:00
MOĆAN NAPITAK KOJI OPORAVLJA CEO ORGANIZAM: Crna limunda
Limunada je mnogima omiljeno letnje piće, osvežava i vrlo je ukusno, ali kada joj dodate i aktivni ugalj dobijate i savršen napitak za preporod celog organizma. Baš zbog aktivnog uglja, ovaj napitak ima crnu boju, dok ukus ostaje nepromenjen. Crna limunada će očistiti telo od toksina, očistiti jetru i sniziti holesterol.
10. 05. 2024. u 15:50
POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom
Napravite savršen doručak od starog hleba na malo drugačiji način.
09. 05. 2024. u 20:00
POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Bez ulja, hrskave i slasne
Ispohujte tikvice, i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvice jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.
09. 05. 2024. u 15:00
3 SUPER SAVETA ZA NAJBOLJI PIRE KROMPIR: Ako želite da vaš pire krompir uvek bude ukusan i kremast, onda sledite naše savete
Krompir spada u povrće od kojeg možete da pravite priloge, glavna jela, salate, testa... Ne košta puno, ima ga tokom cele godine i jako je ukusan. Ne postoji osoba koja ne voli bar jedno jelo spremljeno sa krompirom, a ono što se najčešće služi kao prilog jeste pire krompir. Iako je vrlo jednostavan za pripremu, ne ume svako da ga napravi savršeno. Mi smo sa vama podelili 3 saveta koji će vam pomoći da pire krompir uvek ispadne savršeno.
08. 05. 2024. u 17:36
RECEPT ZA MARCIPAN MASU: Osnovni recept za slatko testo od badema koji možete iskoristiti za bezbroj kolača
Mekani marcipan neodoljivog mirisa i ukusa je glatka masa koja se koristi za pravljenje kolača, torti, medenjaka, bombonica i drugih poslastica i veoma se lako oblikuje.
08. 05. 2024. u 13:00
PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA: Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas
Čuveni italijanski mocarela sir od sada možete napraviti i u svom domu, a potrebna su vam samo dva sastojka. Samo je bitno da nabavite punomasno mleko da bi imala potrebnu masnoću. Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i imaće prepoznatljiv ukus.
07. 05. 2024. u 16:00
KAKO SE PRAVI DOMAĆI PUTER: Jeftiniji nego u prodavnici, a potreban samo 1 sastojak
Puter se koristi u mnogim jelima, kako slanim, tako i slatkim.
06. 05. 2024. u 09:00
KAKO DA SKUVATE SAVRŠEN PIRINAČ: Da nikada ne bude lepljiv ni gnjecav, u tri koraka možete da napravite idealan pirinač
Male tajne velikih kuvara. U pripremi pirinča uvek postoje nedoumice koliko treba da se kuva, na kojoj temperaturi i u kojoj količini vode.
05. 05. 2024. u 09:00
KOLIKO DUGO SMEJU DA STOJE JAJA POSLE USKRSA? Svi prave grešku, a evo kako ćete znati da su se pokvarila
USKRŠNjA jaja mnogima su ukusnija nego obična. Imaju poseban ukus i šmek, te deca, ali i odrasli znaju da ih pojedu i po desetak dnevno. Naravno, ne treba u tome preterivati. Oni koji imaju zdravtsvene probleme, kao što su povišeni holesterol ili neku drugu hroničnu bolest, trebalo bi da izbegavaju žumanca.
04. 05. 2024. u 15:47
SLANI ROLAT OD TIKVICA, BEZ BRAŠNA: Jelo za sve prilike, idealno za one koji reaguju na gluten
OVAJ slani rolat se sprema bez brašna, pogodan je i za one koji su netolerantni na gluten, a dobar je i za dijete jer ima manje ugljenih hidrata.
03. 05. 2024. u 13:00
ČOKOLADNA USKRŠNJA JAJA: Ulepšajte prazničnu trpezu savršenom poslasticom
Ukoliko želite da pripremite, pored pravih uskršnjih jaja i slasnu poslasticu u znaku Vaskrsa, evo jednog ukusnog recepta koji će vam pomoći u tome.
03. 05. 2024. u 09:00
VASKRŠNJI GRČKI HLEB CUREKI: Testo je slatko, mekano i razvlači se, ješćete ga sa slašću
Ukoliko želite da obogatite vaskršnju trpezu, predlažemo da ove godine napravite cureki - slatki grčki uskršnji hleb. Izgleda kao velika pletenica, a testo je slatko, vazdušasto i razvači se. Predlažemo da ga ispečete ujutru i da ga jedete dok je još topao.
03. 05. 2024. u 07:00
SLANI ROLAT SA MAKOM: Savršeno predjelo za vaskršnju prazničnu trpezu
Kada pripremate rolat sa makom, za fil možete koristiti sastojke po izboru. Neizostavan slaniš, lep za oko i ukusan.
02. 05. 2024. u 15:00
U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje - Ovaj trik uvek upali
STALNO se preispitujete prilikom kuvanja jaja šta bi trebalo da uredite da bi ona „ispala“ baš onakva kakva želite?
02. 05. 2024. u 09:00
NAJLEPŠA TEHNIKA ŠARANJA JAJA: Vulkan jaja izgledaju kao umetnička dela, a priprema nikad lakša, sve što vam treba već imate
Vulkan jaja nisu toliko poznata, ali uvereni smo da će vam se dopasti - ne samo što je rezultat predivan, već je i ovo idealna metoda za zabavu dece.
01. 05. 2024. u 13:00
POSNI BEŠAMEL SOS: Sjajno se slaže sa raznim jelima, ovakav niste probali
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
01. 05. 2024. u 11:00
DOMAĆE BOMBONE PROTIV BOLOVA U GRLU I KAŠLJA: Potrebna su vam samo 2 sastojka
Jednostavan recept za savršene lekovite bombone.
30. 04. 2024. u 17:00
NA PIJACI MOŽETE DA KUPITE I OFARBANA JAJA: Evo ko ih najviše kupuje i koliko koštaju
UOČI Uskrsa, koji slavimo u nedelju, tezge na pijacama i u prodavnicama krcate su jajima svih klasa i porekla.
30. 04. 2024. u 13:57
NIKADA GA VIŠE NEĆETE KUPITI: Evo kako da napravite savršen domaći šlag u 3 koraka
Savršenu tortu, ne možemo zamisliti bez savršenog šlaga.
30. 04. 2024. u 13:00