POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA: Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane vaskršnjeg posta.
Sastojci:
- Za testo:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 350 ml voda
- Za fil:
- 300 g šampinjona
- 200 g praziluka
- so
- biber
- Za prskanje kora:
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu pa zamesite testo. Pustite 30 minuta da nadođe pa ga premesite na pobrašnjenu radnu površinu. Podelite na 4 jufke, pa svaku premažite uljem, obmotajte providnom folijom i ostavite 30 minuta. Za to vreme pravite fil. Prodinstajte sitno seckan praziluk na malo ulja, dodajte sečene šampinjone pa dinstajte zajedno 15 minuta. Posolite i pobiberite. Tanko razvucite jufke pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Filujte pripremljenom smesom pa savijte u burek. Na pleh obložen papirom za pečenje naređajte burek, pa premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA KIM ČORBA: Brza priprema i jeftini sastojci, veoma ukusna i osvežavajuća
04. 04. 2024. u 17:32
SOČNE, UKUSNE I - POSNE: Probajte lazanje sa spanaćem i šampinjonima
01. 04. 2024. u 07:00
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)