OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU: Majka i otac Danke Ilić na saslušanju

Novosti online

17. 04. 2024. u 11:43

RODITELjI dvogodišnje Danke Ilić Miloš i Ivana danas će biti ispitani u svojstvu svedoka u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО У ЗАЈЕЧАРУ: Мајка и отац Данке Илић на саслушању

Foto: Facebook

- Osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević nisu ponovo saslušavani u svojstvu osumnjičenih u VJT Zaječar. Još uvek nije podnošen predlog za produženje pritvora osumnjičenima - kažu u VJT "Zaječar".

Dejan Dragijević i Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode, Njima pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora.

- Osumnjičeni Radoslav Dragijević će biti ponovo saslušan u svojstvu osumnjičenog, ukoliko se izjasni da želi da da iskaz, s obzirom na to da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem. Trenutno se rade veštačenja bioloških tragova (DNK veštačenja), a obaviće se i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih lica čim se za to steknu uslovi - kažu u VJT "Zaječar".

Foto: MUP/Privatna arhiva

Dejan Dragijević je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, a njeno telo je premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno. Brat Dejana Dragijevića Dalibor je takođe bio priveden, međutim, on je preminuo u zatvoru. Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić, i pretraženo je korito Zlotske reke od sela Zlot ka Sumrakovcu kao i rezervoari za vodu. Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke su bili zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor.

Meštani sela Zlot održali su zbor kako bi udruženim snagama obišli sva imanja i u slučaju da primete bilo šta sumnjivo, to prijave organima reda. Kako ističu meštani, okupila ih je tuga i briga zbog svega što se dogodilo malenoj Danki Ilić.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)