NA MATURU U GININIM HALJINAMA: Gest roditelja ubijene devojčice Angeline Aćimović

B. RADIVOJEVIĆ

17. 04. 2024. u 13:35

Fondacije koja nosi ime Angeline Aćimović, ubijene 3. maja prošle godine u "Ribnikaru", obezbediće maturske haljine za sve devojčice bez roditeljskog staranja, a dosad je stiglo 30 prijava za učenice osmog razreda, kojima će domaći kreatori, po skicama koje je Gina uradila u školici dizajna, izraditi haljine.

НА МАТУРУ У ГИНИНИМ ХАЉИНАМА: Гест родитеља убијене девојчице Ангелине Аћимовић

Foto: Privatna arhiva

Angelina Aćimović neće ići na maturu, ali će, ipak, na nekoj od njih biti kraljica maturske večeri. Bar za one devojčice koje će na proslavu ispita zrelosti doći u haljinama po skicama male Gine, izrađenim još dok je išla u školicu dizajna. Sašiće ih kreatori za maturantkinje iz domova za nezbrinutu decu, na poziv Fondacije koja nosi Angelinino ime, i čuva sećanje na malu Ginu, i još osmoro đaka i čuvara Dragana, koje je u OŠ "Vladislav Ribnikar" pre godinu dana, 3. maja, ubio učenik istog, VII/2 razreda.

Foto: Novosti

Tako će uspomena na devojčicu anđeoskog lica, metkom ubice koji joj je razneo mozak zaustavljenu u svim radostima, talentima, ambicijama i željama, usrećiti vršnjakinje za čiju matursku garderobu inače ne bi imao ko da se pobrine. Njen otac Anđelko i majka Natalija prikupili su do sada imena oko 30 učenica osmog razreda iz domova, koje će dobiti haljine za maturu. Čekaju se još spiskovi iz škola sa severa Srbije.

O večeri kada će Ginine drugarice, iz prošlogodišnjeg VII/2 razreda, krenuti na matursko, njena majka Natalija "neće ni da misli". Zapravo, razmišljala je već i samo kaže: "Ne znam kako ću to preživeti".

SVE JE POČELO U "NOVOSTIMA"

- Kada ste 4. decembra prošle godine u našoj porodičnoj ispovesti "Novostima" objavili da bismo voleli da Ginine skice za haljine nekako ožive, nismo mogli ni da sanjamo da će se javiti 45 kreatora, hvala vam, sve je od vas počelo - priča Anđelko Aćimović. - Sve smo uključili, njih 16 je pravilo haljine koje su predstavljene u Sava centru, mnogi za Nedelju mode i tu su na reviji 10 haljina nosile Angelinine drugarice, kojima će to biti i maturske haljine. Sada su uključeni i svi ostali koji će praviti haljine za maturantkinje bez roditeljskog staranja.

- Meni je danas isto kao tog 15. maja, kada je posle 12 dana provedenih u komi u "Tiršovoj" moje dete preminulo - govori Natalija za "Novosti". - Vreme ništa ne leči. Znam da me za godinu, dve ili tri ništa manje neće boleti. Biće to isto nerazumevanje i neprihvatanje gde je moja Angelina, i zašto život nikad neće biti isti kao do tog tragičnog 3. maja, kada sam je poslednji put ispratila u školu. Radujem se zbog njenih vršnjakinja, zbog toga što smo zahvaljujući ljudima koji su razumeli naš put posle Gininog ubistva, uspeli da ostvarimo još jedan san naše kćerke. Ali teško je, mnogo.

Podela haljina devojčicama bez roditeljskog staranja treći je događaj Fondacije "Angelina Aćimović", a njen otac Anđelko kaže da će u akciji "Maturska haljina" taj odevni predmet dobiti sve učenice osmih razreda bez roditelja za koje Fondacija dobije podatke.

- Naša Gina fizički nije sa nama. Nismo za ovih skoro godinu dana prestali da plačemo, sad čak plačemo i glasnije, naročito posle organizacije ovakvih akcija, kad uzmemo da pogledamo Ginine snimke, ili prelistavamo albume - priča Anđelko.

Sve što rade od ubistva ćerke, za Nataliju i Anđelka je kao zidanje nekog imaginarnog memorijalnog centra, mesta sećanja na Angelinu, i šta god da urade - "užasno im nedostaje".

- Ponosna sam na svoje dete i zahvalna za razumevanje, preduzimljivost i posvećenost koje su nam se pružili različiti ljudi na ovom putu da sliku o njoj čuvamo živom. Ne znam kako bismo uopšte nastavili od 3. maja bez toga. A, opet, šta god da uradimo, naše Gine - nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)