"KINA SVOJOM POLITIKOM POKAZUJE ISKRENO PRIJATELJSTVO PREMA SRPSKOM NARODU": Đurđević Stamenkovski o poseti Sija našoj zemlji

Novosti online

08. 05. 2024. u 12:19

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da poseta Si Đinpinga Beogradu predstavlja snažan podsticaj daljem razvoju srpsko-kineskih odnosa i njihovom podizanju na nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

КИНА СВОЈОМ ПОЛИТИКОМ ПОКАЗУЈЕ ИСКРЕНО ПРИЈАТЕЉСТВО ПРЕМА СРПСКОМ НАРОДУ: Ђурђевић Стаменковски о посети Сија нашој земљи

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- NR Kina sa svojom principijelnom politikom poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije na KiM, kao i podrškom Republici Srpskoj, pokazuje duboko i iskreno prijateljstvo prema srpskom narodu, pružajući značajan doprinos očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu - poručila je Đurđevićeva.

Ona je navela da je za Beograd veoma važna podrška koju zvanični Peking bezrezervno pruža Srbiji u međunarodnim organizacijama, pre svega u okviru UN, gde kineski zvaničnici u kontinuitetu insistiraju na punoj primeni Rezolucije 1244 i Dejtonskog sporazuma, odbacujući sve pokušaje njihovog potkopavanja i revizije od strane zapadnih zemalja. 

- Kao takva, Kina se pokazala kao nezaobilazan faktor stabilizacije međunarodnih prilika u svetu, koja sa svojim infrastrukturnim i privrednim projektima od istorijskog značaja stvara dodatne uslove za uspešan i prosperitetan ekonomski razvoj svih slobodoljubivih nacija - kazala je ministarka.

Ona je naglasila da srpski i kineski narod spajaju zajedničke vrednosti, koje počivaju na politici mira, koegzistencije i porodičnih vrednosti, kao i zajednička istorija nepristajanja na ucene i ultimatume i čelična volja da budu svoji na svome. 

- Verujem da će uz odgovornu i ozbiljnu politiku, kakvu sprovodi rukovodstvo naše države, savezništvo Srbije i Kine i prijateljstvo naših naroda nastaviti još snažnije da se razvija u narednim decenijama - zaključila je Đurđević Stamenkovski.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)