"SAMO JE NEBO GRANICA" Vučić se obratio hiljadama građana ispred Palate Srbija - Pišemo istoriju, svi ćemo se sećati ovog dana

Novosti online

08. 05. 2024. u 10:29

PREDSEDNICI Kine i Srbije Si Đinping i Aleksandar Vučić otišli su sa dunavske strane Palate Srbije, gde ih je sačekalo hiljade građana.

САМО ЈЕ НЕБО ГРАНИЦА Вучић се обратио хиљадама грађана испред Палате Србија - Пишемо историју, сви ћемо се сећати овог дана

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić pozdravio je na hiljade okupljenih građana koji su došli da vide i pozdrave kineskog predsednika Sija.

Predsednik je rekao da je reč o čeličnom prijateljstvu i da je ovo istorijski susret.

- Poštovani građani, dragi narode, hvala vam što ste u ovolikom broju došli da pozdravite našeg čeličnog prijatelja Srbije Si Đinpinga. Ja sam mu rekao da će kao lider i predsednik velike sile naići svuda na poštovanje, ali na takvo poštovanje i ljubav nigde neće naići kao u Srbiji - rekao je Vučić. 

On je naveo da je ovo istorijski značajna poseta.

- Mi danas pišemo istoriju iako nekima ne deluje tako. Svi ćemo se sećati ovog dana i znati da smo baš na današnji dan pisali budućnost. Samo ugovor o slobodnoj trgovini potpisan sa Kinom doneće našim poljoprivrednicima sigurnost.

Foto: Novosti

 

- Za nas iz Srbije neće biti tarifa. Predsednik i Narodna Republika Kina su naši iskreni prijatelji. Uvek kažemo Tajvan je Kina. Tako i oni podržavaju teritorijalni integritet Srbije. Bili su uz nas i pre 25 godina. Hoću da kažem veliko hvala Siju, njegovoj podršci za našu Železaru, rudnik u Boru. Znam da je samo nebo granica. Posebno hvala Siju što je uvek pokazivao poštovanje prema našoj zemlji, neka živi čelično prijateljstvo - rekao je Vučić.

Foto: Novosti

 

- Predsednik Si i Kina su za nas mnogo više, oni su naši prijatelji. Zato uvek kažemo da je Tajvan Kina, tako i oni podržavaju teritorijalni integritet Srbije. Ne zaboravite da su bili sa nama i pre 25 godina, da su zajedno sa nama platili visoku cenu, baš na današnji dan - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)