OLBRAJTOVA

Dragan Vujičić

29. 04. 2024. u 10:37

ZVEZDANO nebo iznad mene i moralni zakon u meni. Nijedno ne treba da tražim izvan svoga vidokruga: jasno se nalaze preda mnom, i povezani su sa samosvešću moga postojanja", filozofirao je ovako o čoveku Imanuel Kant.

ОЛБРАЈТОВА

Novosti

Kada je Dejvid Bajnder, dopisnik "Njujork tajmsa" sa Balkana, 2006. godine tražio da se trojici "pulicerovaca iz Bosne" oduzme najprestižnija nagrada u novinarstvu, "zvezdano nebo iznad profesije" nije se pojavilo. Roj Gatman je za laž u tekstu "Logori smrti" 1992. iz Trnopolja o muslimanskim sužnjima i srpskim logorskim čuvarima prvi dobio "Pulicera". Drugi, nagrađen za antisrpsku bezočnost bio je Džon Berns, koji je na osnovu razgovora sa zarobljenim Srbinom teritorijalcem iz Hadžića obelodanio "istinu o javnim kućama u Sarajevu" gde je "silovao" i komandant Unprofora Mekenzi. Dejvid Rode iz "Krišćen sajens monitora" izmislio je genocid u Srebrenici 1995.

Šta bi sad dao Vladimir Zelenski da ima "čudesno oružje" kao Srbi devedesetih? Tada je navodno od srpske bacačke mine teške svega 700 grama eksploziva, u Ulici Vase Miskina ubijeno 26 Sarajlija, a ranjeno 108. Na Markalama je od iste mine 1994. ubijeno 68, a ranjeno 144 ljudi, a 1995. tih "700 grama" usmrtilo je 43, a ranilo 75 - na istom mestu.

Najveći lažni ratni spektakl koji je sniman u pravom ratu, prema geopolitičaru Tijeriju Mejsanu, beše "film" iz 1999. kako Albanci odlaze sa KiM. Kadrovi su padali prvo na pruzi da podseća na put u Aušvic, a onda su izbeglice stigle u Makedoniju, gde ih je čekala Hilari Klinton u nemačkom šatorskom gradu u planini.

O Olbrajtovoj kojoj su Srbi u Vrnjačkoj Banji sačuvali glavu od Hitlera, politički testament je ostavila njena smrt. Preminula je u martu 2022, a više od mesec dana ostala nesahranjena. Predsednici sa kojima je radila - Bajden, Klinton, Obama - 34 dana nisu imali vremena za oproštaj. U stvari, majska rezolucija o Srebrenici u UN je referendum o Olbrajtovoj. O moralnom zakonu u čoveku - što reče Kant sa početka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici