OKIĆENI ZLATNOM BUKLIJOM: Veliki uspeh filmskih staralaca iz Rađevine

V. MITRIĆ

27. 04. 2024. u 20:16

Na 19. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani, u konkurenciji 280 filmova iz 133 redakcije, filmski stvaraoci iz Donjih Brezovica, , u Rađevini, dobili su prvu nagradu "Zlatna buklija".

ОКИЋЕНИ ЗЛАТНОМ БУКЛИЈОМ: Велики успех филмских старалаца из Рађевине

foto v mitrić

Dobrila Pantelić, njen sin, snaha i unučad, nastavljajući tradicije glave kuće preminulog Dobrivoja, priznanje su zaslužili za filmove "Porodica", "Kosidba" i "Britva", za umeće sažetog prikazivanja života i običaja našeg naroda svedenog na činjenice.

Pantelići su do sada dobili više od 100 nagrada u zemlji i inostranstvu za valjana filmska ostvarenja. Snimili su oko 20.000 sati sirovog materijala o tradiciji, običajima, verovanjima i životu naših ljudi.

Iz njih je 500 dokumentarno igranih etnoloških filmova i priča o životu u zapadnoj Srbiji kroz decenije i vekove, čije su duhovno i kulturno blago sačuvali od zaborava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)