VAŽNA ODLUKA: Britanska vlada menja zakon - zbog fudbala!

Novosti online

08. 05. 2024. u 15:18

Pabovi u Britaniji će moći da produže radno vreme do 1 ujutro ako Engleska ili Škotska prođu u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu ovog leta u Nemačkoj, saopštila je britanska vlada.

ВАЖНА ОДЛУКА: Британска влада мења закон - због фудбала!

FOTO: Tanjug/AP

Većina pabova u Britaniji se zatvara do 23 sata, ali ministri mogu da izdaju naredbu o povećanju radnog vremena da bi se obeležile prilike od "izuzetnog nacionalnog značaja".

Ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli rekao je da će ovaj potez ''omogućiti prijateljima, porodicama i zajednicama da se sastaju duže'' kako bi gledali kako njihova nacija pobeđuje, prenosi Skaj njuz.

Pravilo uključuje Englesku i Vels, dok će Škotska i Severna Irska nezavisno doneti odluku.

Ovaj potez dolazi nakon konsultacija krajem prošle godine kako bi se pomoglo ugostiteljskoj industriji, koja je teško pogođena rastućim cenama energije i krizom troškova života.

Predlog o uvođenju ove promene naći će se danas pred parlamentom, kako bi se obezbedilo dovoljno vremena za raspravu i usvajanje pre početka turnira.

Vlada Velike Britanije je ranije odgodila zatvaranje pabova za kraljevska venčanja, kraljičin 90. rođendan 2016. godine, Svetsko prvenstvo 2014. i poslednje finale Eura 2021. godine.

Nemačka je domaćin Eura 2024, polufinale će se održati u utorak, 9. jula, i sredu, 10. jula, a finale u nedelju, 14. jula.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!