PROMOCIJA TURIZMA U REGIONU: U Bijeljini 13. po redu tradicionalna međunarodna manifestacija

B.Milošević

27. 04. 2024. u 06:00

U ORGANIZACIJI Turističke organizacije Bijeljine, otvoren je 13. Sajam turizma i gastronomije, koji je okupio 88 izlagača iz Srbije, Srpske, Federacije, Hrvatske, Crne Gore, i po prvi put, izlagača iz Grčke.

ПРОМОЦИЈА ТУРИЗМА У РЕГИОНУ: У Бијељини 13. по реду традиционална међународна манифестација

Foto: B. Milošević

Izlagači od Herceg Novog, Velike Plane, Vojvodine, preko Pirota, do Tuzle i Županje, ponudili su i veliki izbor tradicionalnih jela i pića iz svojih krajeva. Jovan Petrović iz Pirota, ponudio je više vrsta sireva, od kravljeg, ovčijeg do kozjeg sira i čuvenog pirotskog kačkavalja, koji je proizveden u porodičnoj firmi "Piroćanci".

- Da bi se dobio kvalitetan kačkavalj, potrebno je da se prođe i više od tri godine. Još uvek ima stada na Staroj planini, ali je sve manje pastira - kaže Petrović.

Vasilije Ćuković, iz TO Herceg Novog, kaže da je predsezona na moru već počela, i nada se uspešnoj sezoni. A, iz Vojvodine, pored već poznatih destinacija, pozivaju goste na "Vino od antike" koje se održava u junu u Irigu.

Aleksandra Pavešković iz TO Velika Plana podseća da ova opština u centralnoj Srbiji, ima mnogo toga da ponudi turistima kada dođu u ovaj kraj.

Promicija

DENIS Šulić, ministar turizma RS, ističe da je TO Bijeljine, jedina u RS, koja je preuzela obavezu organizovanja jedne ovakve manifestacije.

- Ovo je dodatna promocija Bijeljine, jer kroz ovaj grad tokom godine prođe oko 100.000 gostiju - kaže Šulić.

- Pre svega, tu su manastiri Koporin, Pokajnica, Radovanjski lug, muzeji, galerije, izvrsna hrana, gostoprimljivi domaćini - kaže Aleksandra.

Na štandu Slavonije, Baranje i Srema ima svega - od gastronomije do etnologije. Županja nudi veliki izbor hrane, dobrih vina, rakija i likera, a tu su i brojne rukotvorine, zlatovez, narodne nošnje, kaže Marija Jovanović Firova.

Maja Petrović iz TO Tuzla, kaže, da ovaj grad sa okolinom, može da ponudi bogat sadržaj za turiste svih uzrasta i afiniteta. Gostima su na raspolaganju brojne galerije, muzeji, Panonska jezera...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije