BELA HUANITA: Najlepša kremasta torta bez pečenja
Ako ste ljubitelj kremastih i brzih, a preukusnih poslastica, ovu tortu ćete obožavati.
Sastojci:
- 200 grama napolitanki,
- 10 kašika šećera,
- 1 litar mleka,
- 350 grama šlaga u prahu,
- 2 kesice želatina.
Priprema:
Kuvamo šećer i mleko. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
Razmutimo želatin u malo mleka i dodamo u skuvano mleko.
Sadržaj šerpe prespemo u sud za mućenje, dodamo prašak za šlag i mutimo mikserom.
U kalup obložen najlonskom folijom prespemo deo smese iz suda (u ovaj deo možete da dodate kokos ukoliko volite), a u preostali dodamo izmlevene napolitanke.
Promešemo i ovom smesom dopunimo kalup. Ostavimo u frižideru da se smesa stegne.
Mikserom mutimo mleko i prašak za šlag. Izvadimo ohlađen kolač. Šlagom punimo špric i ukrasimo tortu. Dekorišemo tortu po želji.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
NjENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALjICA: Najlepša poslastica na svetu
22. 03. 2024. u 10:36
TORTA SA MAKOM I MALINAMA: Raskošna i kremasta, super za svečane prilike (VIDEO)
24. 01. 2024. u 15:00
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)