SALATA OD LEBLEBIJA I KISELIH KRASTAVACA: Lagan obrok koji možete poslužite i kao prilog
Salata od leblebija pravi se tako što se leblebije pasiraju do slične konzistencije kakvu ima tunjevina. Veganski majonez zamenjuje tipičan majonez. Uz kombinaciju ukusa celera, mirođije, luka i peršuna, za samo nekoliko minuta imate ukusnu salatu.
Sastojci:
- 450 g leblebija
- 60 g žutog luka isečenog na kockice
- 30 g celera isečenog na kockice
- 30 ml veganskog majoneza
- 1 kašika svežeg peršuna
- 1 kašika usitnjenih kiselih krastavaca
- 1/2 kašičice sušene mirođije
- 1/4 kašičice soli, ili više po ukusu
- 1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
- Kriške hleba, ili zelena salata, ili krekeri, za serviranje
Priprema:
Za salatu od leblebija, ako ste kupili konzervirane leblebije ocedite ih. Usitnite kiseli krastavac, izmeljite biber, a celer i luk isecite na kockice.
Zgnječite leblebije u posudi srednje veličine sa gnječilicom za krompir ili viljuškom. Dodajte preostale sastojke i dobro promešajte.
Servirajte uz hlebu i zelenu salatu ili krekere.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠENA ZA PRVE PROLEĆNE DANE: Salata od karfiola, zelene boranije i tikvice
09. 04. 2024. u 11:00
RECEPT ZA SALATU SA KOBASICOM: Kada je probate, zaboravićete na rusku (VIDEO)
30. 01. 2024. u 13:00
OSVEŽAVA I ODLIČNO SE SLAŽE SA GIROSOM, MESOM: Omiljena caciki salata
04. 01. 2024. u 14:30
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove
Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.
14. 05. 2024. u 10:00
VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)
RUSKE trupe počele su oslobađanje mesta Lipci u Harkovskoj oblasti, rekao je na Prvom kanalu šef regionalne administracije Vitalij Gančev.
16. 05. 2024. u 15:53
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)