NI MILIJARDE EVRA NISU POMOGLE KIJEVU Sijarto: sukob se ne može rešiti na bojnom polju

Милица Шкорић
Milica Škorić

21. 05. 2024. u 10:18

SITUACIJA je pokazala da ukrajinski sukob ne može biti rešen na bojnom polju, strategija koju su Evropa i SAD pripremile u vezi sa konfliktom je potpuno propala, izjavio je mađarski ministar za spoljnoekonomske veze Peter Sijarto u govoru u jednom od vodećih japanskih analitičkih centara – Fondu za mir „Sasakavi“.

НИ МИЛИЈАРДЕ ЕВРА НИСУ ПОМОГЛЕ КИЈЕВУ Сијарто: сукоб се не може решити на бојном пољу

FOTO: AP/Tanjug

- Zapad je potrošio mnogo stotina milijardi evra na isporuke oružja Ukrajini. Da li je Kijev uspeo da se probije? Ne, nije uspeo - rekao je on, istakavši važnost razumevanja toga da „ovaj rat ne može da dobije nijedna strana“.

Sijarto je još jednom podsetio da antiruske sankcije nisu dovele do sloma Rusije niti doprinose završetku sukoba, već je usled ograničenja stradala evropska ekonomija.

Pored toga, on je istakao da zapadnoevropske zemlje koje se „veoma ponose time što su izbegle kupovinu ruskih energenata“, u stvari ih nabavljaju posredno i naveo primer isporuka nafti iz Indije.

Mađarski ministar je apelovao na traženje rešenja putem obustave vatre i pregovora.

BONUS VIDEO: HARKOV URUŠEN - Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet