OPSEDNUTI SU RUSOFOBIJOM: Zaharova najavila oštar odgovor Rusije na poteze zvaničnog Londona

Novosti online

08. 05. 2024. u 21:44

PROTERIVANjE ruskog vojnog atašea iz Ujedinjenog Kraljevstva i potezi Velike Britanije usmereni na rusku diplomatsku misiju i nekretnine dobiće proporcionalan odgovor Moskve koji će biti oštar i adekvatan, najavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ОПСЕДНУТИ СУ РУСОФОБИЈОМ: Захарова најавила оштар одговор Русије на потезе званичног Лондона

Foto: Profimedia

- Potezi britanskih vlasti koje su bukvalno opsednute rusofobijom, u potpunosti potvrđuju pristrasnu i neprijateljsku prirodu engleske politike prema Rusiji. Više puta smo upozoravali zvanični London da će sve neprijateljske akcije naići na oštar i adekvatan odgovor,navodi se u saopštenju Zaharove, prenosi TASS.

Velika Britanija je danas saopštila da će proterati ruskog vojnog atašea, da će ukinuti diplomatski status za pojedine nekretnine i ograničiti diplomatske vize za predstavnike Ruske Federacije.

- Proteraćemo ruskog vojnog atašea koji je neprijavljeni vojni obaveštajac. Uklonićemo status diplomatskih prostorija sa nekoliko nekretnina povezanih sa Rusijom i nametnućemo nova ograničenja na ruske diplomatske vize, uključujući i vreme koje ruske diplomate mogu da provedu u Velikoj Britaniji, rekao je britanski ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli u parlamentu.

On je dodao da je ova odluka doneta nakon serije "malignih aktivnosti" iz Rusije širom Velike Britanije i Evrope, preneo je ranije Rojters.

 

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)