"UBRZAJTE ISPORUKU ORUŽJA" Preveliki zahtevi Zelenskog pred Stoltenbergom: Još uvek ne vidim ništa pozitivno

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 04. 2024. u 16:26

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski danas je ponovo pozvao saveznike da ubrzaju isporuku oružja Kijevu ističući da situacija na frontu zavisi od brzine snabdevanja municijom.

УБРЗАЈТЕ ИСПОРУКУ ОРУЖЈА Превелики захтеви Зеленског пред Столтенбергом: Још увек не видим ништа позитивно

Foto: Tanjug/AP

- Pravovremeno podržite našu vojsku. Još uvek ne vidim ništa pozitivno. Ima zaliha, polako stižu, ali proces treba ubrzati - poručio je Zelenski na zajedničkoj pres-konferenciji sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Kijevu.

On je takođe istakao potrebu za zalihama sofisticiranih sistema za lansiranje PVO Patriot koji Kijev želi da dobije od svojih saveznika da se suprotstavi ruskim dalekosežnim raketama i dronovima.

Rekao je da je Kijev postigao određeni napredak u nabavci raketa za sistem Patriot, ali da i dalje fale lanseri koji ispaljuju rakete. SAD su prošle nedelje odobrile paket pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, podseća Rojters.

Predsednik Ukrajine napomenuo je da su se trupe povukle iz tri sela na istoku zemlje gde je u toku ruska ofanziva.

- Ruska vojska pokušava da iskoristi situaciju dok čekamo zalihe od naših saveznika i zato brza isporuka znači stabilizacija fronta. Rusija se sprema za ofanzivne akcije - ocenio je Zelenski.

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD - Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)