JUŽNA KOREJA ISTISKUJE AMERIKU I KINU I RUSIJU: Sada i Vijetnam kupuje haubice K9 THUNDER

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 04. 2024. u 18:11

JUŽNOKOREJSKA samohodna haubica K9 Thunder postaje veoma popularna u svetu, mnoge zemlje su već nabavile ovu haubicu, neke tek planiraju.

ЈУЖНА КОРЕЈА ИСТИСКУЈЕ АМЕРИКУ И КИНУ И РУСИЈУ: Сада и Вијетнам купује хаубице К9 THUNDER

Foto Tanjug/AP

Sledeća zemlja koja planira da uvede ovu samohotku u upotrebu je Vijetnam.

Ministarstvo odbrane Vijetnama saopštilo je da namerava da kupi južnokorejske samohodne haubice 155 mm/52 K9 Thunder za Narodnu armiju Socijalističke Republike Vijetnam. Nije naveden broj samohotki koji je planiran za kupovinu, suštinski pregovori sa južnokorejskom stranom još nisu vođeni, sve je tek u početnoj fazi, iako Seul zna za namere Hanoja.

Prema izveštajima, zamenik ministra odbrane Vijetnama Hoang Suan Čien skrenuo je pažnju južnokorejskoj vojsci na vijetnamske planove za kupovinu samohotki K9 Thunder 23. aprila 2024. godine, tokom „11. dijaloga o strategiji odbrane Koreje i Vijetnama“ održanog. u Hanoju.

-Čien je cenio korejske sisteme naoružanja i izrazio nameru da proširi saradnju u odbrambenoj industriji, uključujući uvođenje korejskih oružanih sistema kao što je K9, i zatražio saradnju od korejske vlade u tu svrhu, navodi se u saopštenju vojnog resora Južne Koreje.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici