KADIROV POSTAVIO SINA (16) NA ČELO ŠKOLE ZA SPECIJALNE SNAGE U ČEČENIJI: Za Adama je čuo ceo svet nakon objave jezivog snimka

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 04. 2024. u 12:44

LIDER Čečenije Ramzan Kadirov kaže da je imenovao svog 16-godišnjeg sina za nadzornika škole za obuku čečenskih specijalnih snaga u Gudermesu.

КАДИРОВ ПОСТАВИО СИНА (16) НА ЧЕЛО ШКОЛЕ ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ СНАГЕ У ЧЕЧЕНИЈИ: За Адама је чуо цео свет након објаве језивог снимка

Foto: Printskrin/Telegram/RKadyrov_95

Adam Kadirov (16) postao je ozloglašen prošle godine u avgustu nakon što je na internetu objavljen video kako on tuče ruskog tinejdžera Nikitu Žuravela, koji je uhapšen zbog spaljivanja Kurana.

Snimak, koji je objavio njegov otac Ramzan Kadirov, poznat i kao "Putinov pas" izazvao je osude, dok je Kadirov tada rekao da je ponosan na svog sina i da ga poštuje jer je stekao "ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere".

Nakon incidenta, obasuli su ga nagradama i počastima, uključujući i onu za „značajan lični doprinos jačanju islama i odbrani njegovih vrednosti“.

Prošle godine je Adam Kadirov imenovan za glavnog telohranitelja svog oca i postavljen za posmatrača novog streljačkog bataljona.

- Ovo imenovanje je prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju verskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda - rekao je tada Adam Delimhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i član ruskog parlamenta.

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD - Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom