ZABELELO SE U HRVATSKOJ: Sneg pada od jutros, hladni ciklon se produbljuje

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 04. 2024. u 08:56

U GORSKOM kotaru jutros pada sneg, kamere HAK-a pokazuju da su kolovozi mokri ili vlažni i mestimično klizavi od kiše i snega.

ЗАБЕЛЕЛО СЕ У ХРВАТСКОЈ: Снег пада од јутрос, хладни циклон се продубљује

Foto: Tanjug

Ciklon se produbljuje, a njegovo središte se polako kreće retrogradno (od istoka ka zapadu) iznad Biskajskog zaliva. Nad našim krajevima struji topao vazduh afričkog porekla, a na tlu jača greben anticiklona sa istoka, a vreme će se stabilizovati povećanjem temperature vazduha, prema prognozi meteorologa.

Nestabilna hladna vazdušna masa koja nam je donela sneg i hladnoću kreće se nad istočnim Balkanom i Crnim morem.

Danas će biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Više oblaka sa nekoliko kapi kiše i na planinama iznad 1200 metara prognoziramo pahulju u zapadnim i centralnim delovima unutrašnjosti.

Tokom vikenda temperatura do 26 stepeni

Na srednjem i južnom Jadranu pretežno sunčano uz povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Po osovini Jadrana tokom dana kretaće se plitki ciklon uz lokalnu grmljavinu i kratkotrajne pljuskove.

Zbog prolaska ciklona, na severnom Jadranu kratko će duvati slaba do umerena bura, a na srednjem i južnom jugu jaka. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti oko 12 °C na Jadranu i do 17 °C.

U ostatku nedelje više sunčanih perioda sa mogućnošću kratkotrajnih pljuskova - pravo prolećno vreme. Temperatura vazduha raste tako da će za vikend ponovo dostizati vrednosti od 22 do 26 °C.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove