"TUŽNOM TIGRU" GONKUR PO IZBORU SRPSKIH STUDENATA: Roman Než Sino govori o ličnom iskustvu sa incestom

V.C.S.

08. 05. 2024. u 17:27

KNjIGA "Tužni tigar" autorke Než Sino odnela je pobedu u Gonkurovom izboru studenata Srbije. Roman je zasnovan na istinitoj priči autorke, koja je u najranijem detinjstvu bila žrtva incesta i nasilničkog ponašanja očuha.

ТУЖНОМ ТИГРУ ГОНКУР ПО ИЗБОРУ СРПСКИХ СТУДЕНАТА: Роман Неж Сино говори о личном искуству са инцестом

Profimedia

U okviru književnog festivala Molijerovi dani, u Ambasadi Francuske danas je održano završno većanje članova žirija - studenata francuskog jezika i književnosti univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, posle čega je svečano proglašen dobitnik književne nagrade Gonkurov izbor studenata Srbije.

Većanju i proglašenju prisustvovao je francuski pisac Andrej Makin, član Francuske akademije i dobitnik Gonkurove nagrade 1995. za roman "Francusko zaveštanje", kao i frankofoni ambasadori u Srbiji i mnogi predstavnici knijiževnog života.

U konkurenciji za nagradu našla su se četiri romana koje je prošle godine u Francuskoj kao najbolje izdvojila Akademija Gonkur. To su: "Bdeti nad njom" Žan-Batist Andrea, "Humus" Gaspara Keniga, "Sara, Suzan i pisac" Erika Renara i "Tužni tigar".

Očekuje se da će pobednički roman biti preveden i objavljen na srpski sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...