PRIČA O ZLOUPOTREBI DECE: Predstava "Nestajanje" premijerno u Ateljeu 212

V.V.S.

24. 04. 2024. u 12:13

PO tekstu Tomislava Zajeca (u režiji Sanje Mitrović) u subotu, 27. aprila, premijerno će biti izvedena predstava "Nestajanje" na scenI "Mira Trailović" Ateljea 212.

ПРИЧА О ЗЛОУПОТРЕБИ ДЕЦЕ: Представа Нестајање премијерно у Атељеу 212

foto B.Đorđević

Pred publikom će se naći priča o odnosima roditelja i dece, svetu odraslih koji zanemarije decu, a pre svega, o zlostavljanju dece. Radnja komada je smeštena u intelektualnu višu srednju klasu hrvatskog građanskog društva, gde univerzitetski profesori, umetnici, naučni istraživači, policija - gotovo svi predstavnici društva - učestvuju u kolopletu intimnih odnosa i zakonskih prestupa u zloupotrebi najmlađih. Predstava paralelno prati dve porodice, žrtve i zlostavljača, gradeći dinamičnu dramsku radnju bogatu snažnim karakterima i sukobima, obrtima i emocijama.

"Nestajanje" će biti prvo izvođenje nekog komada ovog autora u Srbiji, čija je praizvedba bila u januaru ove godine na sceni HNK u Zagrebu. Zajec je jedan je od najistaknutijih savremenih hrvatskih dramskih pisaca i dramaturga, a njegove drame su višestruko nagrađivane ( šestostruki je dobitnik priznanja za dramsko pismo "Marin Držić", kao i dvostruki dobitnik nagrade "Marul" na Marulićevim danima) i izvođene u Hrvatskoj i inostranstvu. Zajec je profesor na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, scenarista i prozni pisac.

Rediteljka Sanja Mitrović postavljala je predstave širom Evrope i Amerike. Projekti su joj izvođeni u poznatim pozorištima i na festivalima: Schaubhne (Berlin), Kunstenfestivaldesarts (Brisel), Wiener Festwochen and Tanzquartier (Beč), BITEF Theatre (Beograd), Theater Spektakel (Cirih), SPRING Performing Arts Festival (Utreht)...

U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Dejan Dedić, Dubravka Mijatović, Milica Janevski, Jelena Ilić, Branka Petrić, Natalija Stepanović i Đuro Brstina. Scenograf je Jasmina Holbus, kostimograf Boris Čakširan, kompozitor Marija Balubdžić i dramaturg Dimitrije Kokanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!