DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA PRAZNIKE: Prvi čovek RHMZ-a otkrio - Sunčano do kraja aprila, a onda promena koja vam se neće svideti

Novosti onlajn

26. 04. 2024. u 12:57

POSLEDNjA tri aprilska dana biće pretežno sunčana i osetno tolija, dok se za prvu polovinu maja prognozira kišovito vreme.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПРАЗНИКЕ: Први човек РХМЗ-а открио - Сунчано до краја априла, а онда промена која вам се неће свидети

Foto: N. Živanović

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), rekao je da će se umerena oblačnost zadržati i u subotu, naročito u prvom delu dana, a kratkotrajna kiša prognozira se samo ponegde u planinskim predelima i na jugu Srbije.

- Posle podne više sunčanih intervala. Jutarnja temperatura od 4 do 10 °C, a najviša od 21 do 23 °C - navodi prof. dr Nikolić.

Prema njegovim rečima, poslednja tri dana aprila, od nedelje do utorka, biće pretežno sunčano i osetno tollije, a u Podunavlju, Pomoravlju i Vojvodini vetrovito sa umerenim i jakim, na jugu Banata i olujnim jugoistočnim vetrom (košava). Maksimalna temperatura od 24 do 29 °C.

- Pred prvomajski uranak očekuje nas vedra noć, ali toplija u odnosu na temperaturne uslove u noćnim satima tokom prethodnog perioda. Minimalna temperatura u Beogradu i na jugu Banata biće oko 15 °C, u većini ostalih gradova od 10 do 15 °C, a van košavskog područja i van urbanih sredina malo niža, od 7 do 10 °C. Ujutro i pre podne 1. maja malo do umereno oblačno i suvo, u košavskom području vetrovito, a izolovana (retka) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska očekuje se u poslepodnevnim satima - kaže prof. dr Nikolić i dodaje:

- Dnevna temperatura od 24 do 29 °C. U četvrtak (2. maja) ujutro prolazna kiša u Vojvodini i na istoku Srbije, a tokom dana u većem delu zemlje biće ponovo suvo i toplo sa dužim sunčanim intervalima. Temperatura bez bitnije promene.

Međutim, od petka (3. maja) do ponedeljka (6. maja) biće nestabilnije vreme u celoj Srbiji sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a temperatura će biti u postepenom padu - maksimalne vrednosti poslednjih dana praznika uglavnom u intervalu od 18 do 23 °C.

- Od 6. do 11. maja promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Prema dugoročnoj prognozi vremena, dnevne temperature u ovom periodu biće ispod proseka, u intervalu od 15 do 22 °C. Od 12. maja uslediće porast temperatura i delimična stabilizacija vremena, u većini krajeva sa dužim sunčanim intervalima, dok će pojava kratkotrajne kiše ili pljuska postati znatno ređa u odnosu na prethodni period. Nakon 12. maja ponovo se očekuju i dnevne temperature oko i malo iznad 25 °S - zaključuje prvi čovek RHMZ-a.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

PRITISNUT TASTER: Zvanice svečano dale znak za spajanje dela koloseka pruge u Bačkoj Topoli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima