HITNO UPOZORENJE RHMZ-a: Čeka nas haos do kraja nedelje, spremite se na obilne pljuskove i sneg

Novosti online

17. 04. 2024. u 09:04

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će danas u Srbiji biti osetno hladnije, uz pad temperature za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а: Чека нас хаос до краја недеље, спремите се на обилне пљускове и снег

Foto: Novosti/Tanjug

U upozorenju RHMZ-a na njihovom sajtu stoji sledeće:

- Danas, 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg - navodi se na sajtu RHMZ.

Vremenska prognoza do kraja nedelje

U vremenskoj prognozi kaže se i da će temperature do kraja nedelje biti malo ispod ili u okviru proseka za ovo doba godine.

- U većini krajeva od 12 do 16 stepeni Celzijusa, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg - navode oni.

Podsećamo, hladni front koji je pravio haos u Sloveniji i Hrvatskoj, stigao je juče po podne u Srbiju, a talas zahlađenja drastično obara temperature neverovatnom brzinom.

Sneg je zavejao i Frušku goru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)