OGLASIO SE FOND PIO: Evo kada kreće isplata povećanih penzija

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

03. 01. 2024. u 11:01

KORISNICIMA penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), primanja će, počev od onih za januar, biti uvećana za 14,8 odsto, a iznosi usklađeni za ovaj procenat biće im isplaćeni u februaru, objavio je danas Republički fond PIO.

ОГЛАСИО СЕ ФОНД ПИО: Ево када креће исплата повећаних пензија

Foto: P. Milošević, N. Skenderija

Pomenuta povišica rezultat je primene tzv. švajcarske formule plus, a prosečna januarska penzija će nakon usklađivanja iznositi oko 45.775 dinara.

Iz Fonda PIO su naveli da je uredbom o uslovima, visini, obuhvatu korisnika penzija i dinamici isplate novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju, koju je Vlada Srbije donela 7. decembra, propisano da se novčani iznos kao uvećanje uz penziju isplaćuje korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra 2023. do novembra 2024. godine ne prelazi iznos od 51.618,14 dinara.

U navedenom periodu novčani iznos će se isplaćivati, kao i do sada, mesečno uz penziju.

BONUS VIDEO: SREĆNA NOVA GODINA: Hor "Čarolija", Leontina i Zoe Kida mališanima pesmom poželeli srećne praznike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!