Da li ste pristalica teorije zavere?
Da
Ne
Ne znam
Broj 635
aktuelno izdanje
Obaveštenja, pisma, kritike i pohvale
Četvrt veka sa čitaocima!

Zahvaljujemo se brojnim čitaocima i saradnicima koji su nam uputuli čestitke povodom 25 godina izlaženja Trećeg oka (Prvi broj ugledao je svetlo dana 23. novembra 1989. godine). Uz naše verne čitaoce, sigurno ćemo još dugo potrajati, jer bez vas - ne bi bilo ni nas. Šaljite nam i dalje svoje primedbe, savete, kritike, da bismo bili još bolji i dugovečniji.
Redakcija


Priznanje Trećem oku

Povodom desetogodišnjice osnivanja, 23. oktobra, u pres centru Privredne komore Beograda, održana je svečana skupština Akademije izumitelja i naučnika Srbije na kojoj su, dodeljena priznanja zaslužnim članovima. Skup je otvorio akademik dr Zoran Petrašković koji je istakao da su pronalazaštvo i nauka u ovom trenutku veoma bitni za razvoj Srbije i za njen izlazak iz krize u kojoj se našla.

Dr Petrašković je dodelio nagrade i novinarima koji su se istakli u popularisanju nauke, tehnologije i pronalazaštva na ovim prostorima. Uredniku Trećeg oka uručena je zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji izumiteljstva, istraživanja i nauke, kao i uvođenju novih proizvoda, procesa i tehnologija u svakodnevni život.


Pisma čitalaca:

Internet vam kasni!


Šta je, bre, ovo? Ja vas pratim na internetu, ali je tu sve zbrkano. Veze sa vezom nema! Samo 4-5 članaka? Dizajn kao da ga je radio neki komunista iz 1953-će... Gde je ostalo? Šta vi mislite, da ste pametni? Kako da pročitam celo Treće oko? A facebook vam je - OK, samo bez sajta niste nigde! Ajd, sad vas pozdravljam, nemojte mi zameriti, ovo je dobronamerna kritika!
Đole
Amsterdam

* * *

Dragi Đole, uskoro će se i to rešiti. Imaćemo sajt dostojan našeg renomea. Ipak, moraš da imaš u vidu i sledeće - sajt nije zamišljen kao prosta replika štampanog izdanja. Novi, na kome radimo, imaće mnogo više informacija, ali će još manje ličiti na štampano izdanje. Jednostavno, novine štampane na papiru i internet su dva različita medija. Štampano ostaje za sva vremena, elektronske varijante se menjaju u sekundi (i dopunjuju). Ako želite da pročitate kompletno izdanje u elektronskom obliku - moguće je. Posetite internet adresu: www.novinarnica.net/trece_oko


Preporučujem iđirot!

Želela bih svima da preporučim biljku iđirot, zahvaljujući kojoj sam se rešila dugogodišnjih problema sa želucem. To su komadići korena koji se potope (jedna kafena kašičica) tokom noći u hladnoj vodi (oko 2,5 deci). Ujutru se podgreje dok voda ne počne da struji, a zatim procedi. Pije se šest puta dnevno - pre i posle svakog obroka (pod uslovom da jedete tri puta dnevno) po veliki gutljaj. Mene je već posle dva-tri dana prestala da muči kiselina u želucu, a posle dva meseca mogu da kažem da više nemam gastritis, niti bilo kakve druge probleme sa varenjem.
Dragoslava Veljović


Gde naći visak?

Dugogodišnji sam čitalac vašeg i našeg lista i cenim što u njemu pišete o temama koje drugi listovi malo, ili nikako ne obrađuju. Imam molbu: možete li mi pomoći da nabavim visak (nekada smo ga zvali visak života), ako može, preko vašeg lista ili na neki drugi način. Želim vam sreću i uspeh u daljem radu.
Nada Pehar
Braće Grbića 98
Herceg Novi

O svim vrstama viskova i radiestezijskih instrumenata se možete raspitati putem telefona 011/311-53-64, ili pogledati na internet adresi www.alternativa.co.rs/radiestezija.htm


Bravo za Ajka!

Počeo sam da kupujem Treće oko kada mi je prijateljica rekla da redovno objavljujete delove iz najnovije knjige Dejvida Ajka. Kako mi se čini, o ovom čoveku malo ko sme da piše, a kamoli da objavljuje njegove tekstove. Čini mi se da na trenutke ume da pretera (mislim da onaj deo o reptilima koji zaista deluje kao naučna fantastika), ali je suština zapanjujuće istinita. Bravo za gospodina Ajka i bravo za vas!
Čitalac iz Novog Sada


Prestolonaslednik duguje izvinjenje!

Povodom teksta „Velika Srbija - malo rešenje”, na stranama 17, 18, i 19, u broju 648, od 14. oktobra 2014. godine, čiji je autor Miodrag Milanović, želim da kažem sledeće. Nadam se da će prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević javno, preko kako elektronskih, tako i štampanih sredstava javnog informisanja koja postoje u ovoj zemlji, dati sledeću izjavu:
„Moj deda kralj Aleksandar Karađorđević, stvaranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a kasnije Kraljevine Jugoslavije, napravio je istorijsku grešku koja je srpski narod veoma skupo koštala kroz sav prošli vek, koja ga je dovela dotle da svoju državu obnovi tek u prvoj deceniji ovog veka, tačnije 2006. godine. Pa pošto ta istorijska greška moga dede ne može u potpunosti da se ispravi, smatram svojom obavezom prema srpskom narodu da mu se izivinim zbog tog nepromišljenog postupka moga dede, jer sam ubeđen da bi moj deda, da je sada živ, to već uradio i da je to najmanje što mogu da učinim”.

Od kada je u Srbiji, od prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića ovakva izjava nikada nije došla, niti mu je iko postavio pitanje u tom stilu (mislim na nekoga čija reč ima „težinu”, a ne na nas obične građane). Mislim da bi ovakva izjava prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića bila pozitivna u smislu obnove monarhije u Srbiji, jer bi povećala broj pristalica monarhije.
Mislim da je Dejtonskim mirovnim sporazumom kojim je međunarodno priznata Republika Srpska kao entitet Bosne i Hercegovine, sa pravom specijalnih paralelnih veza sa Srbijom, delimično ispravljena istorijska greška regenta Aleksandra Karađorđevića od 1.12.1918. godine - ali to je samo delimično!
Zlatko Nešković
Kragujevac

Molba

Obraćam se svim ljudima dobre volje za savet. Radi se o tome da jedna moja prijateljica ima dobroćudni čvor u predelu dojke. Molim sve one koji nešto znaju o tome da mi kažu kako ga je najlakše i najbezbolnije ukloniti.
Unapred zahvalan
Rade
Šabac


Hitno potrebna pomoć

U našem domu se u poslednjih nekoliko godina pojavljuju čudne stvari, kao što su: pucketanje po celoj kući, netrpeljivosti, bezrazložne nervoze, strahovi i košmari. Zamolili bismo vas, ukoliko znate nekoga ko bi nam mogao u tome pomoći da se toga rešimo, a da pritom ne traži naknadu za to u iznosu od više hiljade evra, da nam date preporuku.
Unapred zahvalna porodica iz Švajcarske


Jedva čekam!

Obradovala sam se kada sam videla da ste najavili specijalno izdanje sa prognozama astrologa. Uprokos tome što mnogi pokušavaju da vas imitiraju, vaše prognoze su uvek najzanimljivije, a sagovornici najkompetentniji. Samo tako nastavite.
Milovanka
Petlovo Brdo


Crni humor

Na svu ovu muku, baš me je nasmejao tekst vašeg novinara Dragoslava Markovića o rumunskom selu koje se ruga smrti. Dobro je što povremeno „odskočite” od uobičajenih tema i malo nas razveselite pričama o ljudskim naravima. Veliki pozdrav!
Radoje
Ruma


GMO zarad "ljubavi"

Nadam se da ćete, kao i do sada, reagovati na vreme na „šuškanja” da će (još jednom) pokušati da nam uvedu zakone koji dozvoljavaju GMO hranu, zarad „ljubavi” Evropske unije. Istražite to, molim vas!
Mirko Dobrić
SakuleLek u knjizi

Dugogodišnja sam čitateljka Trećeg oka. Cenim sve teme o kojima pišete, a najradije čitam rubriku „Pisma Trećem oku” i tim povodom se obraćam: da uz pomoć vas i vaših čitalaca nađem lek za koji mi je rečeno da ga ima samo u knjizi Vjere Vukšić Vitošević „Lečenje lekovitim biljem od Vange i zapisi o magiji.”
Nadam se da neko od čitalaca ili vaša redakcija možda zna gde mogu da nabavim ovu knjigu. U nadi da ćete mi pomoći, večito zahvalna vaša čitateljka iz Rače Kragujevačke.
Živadinka
Rača Kragujevačka


Ko radi taj i greši, ali...

Već više godina sam redovan čitalac Trećeg oka i iskreno zadovoljna što ovakav časopis postoji. Iako sam pre toga imala predrasude u vezi sa sadržajem, počela sam da kupujem zbog astroloških tekstova Milana Šašića, a sada iščitavam skoro sve. Htela bih da izrazim svoje oduševljenje tekstovima Spomenke Milić, zahvalnost za objavljivanje delova iz knjige Dejvida Ajka. Ipak, ne mogu da izdvojim ni ostale autore i članke, da ih sad sve ne nabrajam.
Međutim, povod zašto pišem je drugi i odnosi se na kritiku na vaš račun. Neću da okolišam! Nema broja, ni teksta, a gotovo ni stranice, a da nema štamparskih grešaka, lapsusa, ili kako god to nazvali. U ogromnoj količini u svakom broju ih ima, pa se već duže odlučujem da vam pišem. Nije strašno kad u nekoj „običnoj” reči permutujete slova, izostavite ili ukucate pogrešno slovo, ali kada se u nekoj stranoj reči, ili izrazu, ili imenu pojava takva greška, taj pojam se pogrešno „usvoji” (nauči), pogotovo kada se s njim srećemo prvi put. Mogli biste u tom smislu malo poraditi na kvalitetu. Toliko od verne čitatljke iz novog Sada.
Popović

Gde je Monika Seleš?
Želim da znam šta je sa srpskom legendarnom teniskom igračicom Monikom Seleš? Da li je živa, gde se nalazi, da li obavlja neku funkciju i kako živi? Neizmerno volim legende. Moniki želim svako dobro i mnogo uspeha u životu. Ona je moja ljubimica. Moj duh je čuva. Mojoj ljubimici uručite najlepši pozdrav. Recite joj da želim da stupim u kontakt sa njom. Imam mnogo ideja i želja. Vaši novinari su zaista sposobni ljudi. Svuda se nađu i zavire u najdublji ponor i pronađu takozvano čudo neviđeno. Ja volim čudotvorne stvari.
M.J.

Monika Seleš živi na Floridi i bavi se humanitarnim radom. Povremeno dolazi u Srbiju.


Eliksir od belog luka

Sa zadovoljstvom, gospodinu Mijatoviću, ovim putem šaljem recept starokineskog homeopatskog leka „tibetanski eliksir”. Starost ovog leka procenjuje se na dve do tri hiljade godina.
Dobro očistite i isperite 350 grama belog luka, naseckajte ga i sitno istucite drvenim tučkom. Potom ga stavite u 300 grama 96-toprocentnog alkohola, čvrsto zatvorite posudu i čuvajte 10 dana na hladnom mestu. Procedite kroz gustu tkaninu.
Za dva, tri dana možete da počnete sa uzimanjem napravljenog leka sa 50 miligama mleka (sobne temperature) po sledećoj šemi - u kapima:
Dan     Doručak     Ručak     Večera
1.     1 kap          2 kapi          3 kapi
2.     4 kapi          5 kapi          6 kapi
3.     7 kapi          8 kapi          9 kapi
4.     10 kapi     11 kapi     12 kapi
5.     13 kapi     14 kapi     15 kapi
6.      15 kapi     14 kapi     13 kapi
7.     12 kapi     11 kapi     10 kapi
8.     9 kapi          8 kapi          7 kapi
9.     6 kapi          5 kapi          4 kapi
10.     3 kapi          2 kapi      1 kap
11.     25 kapi     25 kapi     25 kapi
Nastavite da uzimate lek tri puta dnevno po 25 kapi, dok ne potrošite ovu količinu.
Preporučuje se da se kura lečenja ponovi posle pet godina! Na ovaj način organizam se oslobađa masnih i krečnih naslaga, poboljšava razmena materija u telu, elastičnost krvnih sudova, sprečava se infarkt, skleroza, apopleksija, nastanak tumora a poboljšava i vid.
Ukoliko se tačno pridržavate uputstva, organizam se podmađuje. I, što je naročito važno, tokom uzimanja ovog leka ne morate da se odreknete uobičajene terapije. Ovom prilikom upućujem predlog odgovornom uredniku Vićanoviću da nam ponudi prostor za dobre, korisne, iskustvom potvrđene savete, preporuke, odabrane recepte ili modele lečenja i sprovođenja korisnih terapija.
Pošto sam elegatno zakoračila u osmu deceniju života, i to vedrim i veselim hodom, svim čitaocima, a ja sam to od prvog broja, želim dobro zdravlje i umeće življenja u radosti i sreći. S poštovanjem,
Jelisaveta Zličić Tapavički
Beograd

Razmišljanje o kletvi

Proklinjanje ili kletva u neku ruku spada u narodne običaje. Kad neko nekom načini nepravdu, a oštećena strana nema mogućosti da na bilo koji način bude obeštećena, onda jedino što preostaje onome ko je oštećen - jeste kletva. Tu se radi o slučajevima kada
neko nekog na razne načine zlostavlja i namerno mu pravi štetu, ili kad neko nekog
prevari.Na primer, pozajmi novac, pa neće da vrati, ili zavede devojku, pa je ostavi
i slično. Onda oštećena strana nema druge mogućnosti, već da upućuje kletvu: „Dabogda ti ovo, ili dabogda ti ono”, i tako dalje.

Pa, iako nam se čini da je to sve bezveze, život nam kazuje da kletva nije bez učinka. Tako se često događa da kad se neko prevarom obogati na tuđ račun, odjednom, kad se niko ne nada, doživi nesreću. A, što je najgore, kletva se prenosi i na sledeće generacije, pa deca i unučići stradaju zbog toga što im roditelji nisu radili pošteno. U narodu postoji verovanje da se moć kletve proteže čak do devetog kolena. Međutim, iako je to sve tako, ja nisam spreman da prihvatim moć kletve „zdravo za gotovo” i pokušavam da nađem neko za zdrav razum prihvatljivo objašnjenje, isto tako kao i za reinkarnaciju, u koju mnogi ne veruju a koja je, u stvari, naša realnost, ali nećemo sada o tome. Vratimo se kletvi i pokušajmo da objasnimo mehanizam na koji ona deluje.
U stvari, čoveka koji je nepošten i nema osećaja za svoga bližnjega i ne treba kleti, jer on mehanizam kletve odavno nosi sam u sebi. Sve se dešava u našem mozgu. Svima je poznato da postoji svest i podsvest. Svest je ono što činimo a čega smo svesni. Tako,na primer, neki čovek je nepošten i neće da vrati pozajmljeni novac, ili neko kod prodaje vara na vagi ili, kako još kažu, „zakida” na meri. To čini njegov svesni deo, a on ne zna da sve što on radi njegova podsvest zapisuje, otprilike kao što kompjuter beleži podatke u hard disku. Ali to nije sve. U mozgu postoji još nešto kao program u kojem je zapisano kako moramo postupati da budemo pošteni. Za ilustraciju, navodim primer da svako ljudsko biće (muškarac ili žena) ima u svom mozgu tačan zapis kako bi trebalo da izgleda njegov idealni bračni partner, i u toku svog života uvek teži da to ostvari. Tako slično i u mozgu grešnika dolazi do sukoba između onog dela mozga u kojem je zapisano da treba biti pošten, i onog drugog dela mozga koji ga navodi na greh i nepoštenje. I zato nepošten čovek uvek nosi svoj sukob u glavi koji ga vodi u nesreću. Eto, to je jedan, možda naivan pokušaj, da se objasni kako deluje kletva. Zato onaj ko želi da stvarno bude srećan i da on i njegovo potomstvo ostvare uspeh u životu, mora se uvek držati starog pravila koje su iskusni i pametni ljudi izrekli u samo jednoj jedinoj rečenici, a koja glasi: NE ČINI DRUGOM ONO ŠTO NE ŽELIŠ DA DRUGI ČINI TEBI.
B.Mićić

Specijalno izdanje

Da li će i ove godine izaći vaše specijalno izdanje sa prognozama astrologa? Propustila sam da kupim prethodni broj Trećeg oka, pa ne znam da li ste ga najavili.
Miomira
Beograd

Uveliko pripremamo naše specijalno izdanje koje će se ubrzo naći na kioscima.


Boris je super!

Obradovalo me je što ste počeli da objavljujete eksluzivne reportaže Borisa Subašića. Rado sam čitao njegove tekstove u Telegrafu i Novostima, ali mnogo više mi se dopada ono što objavljuje u Trećem oku, jer mu date dovoljno mesta da kaže sve što treba reći, a sve je propraćeno i prelepim fotografijama. Šteta je što vam papir nije bolji, jer bi tako sve još više došlo do izražaja.
Milojko Subotić
Banja Luka

Snežna oluja

Čuveni naučnik Mičio Kaku predvideo je da će Ameriku zadesiti strašno nevreme i bio je u pravu. Ko čita vesti, video je da je u državi Njujork bila jeziva mećava i da je posebno stradao grad Bafalo, u kojem, nažalost, ima i mrtvih. Ali, zašto se ja javljam? Samo da kažem da mi se uopšte ne dopadaju neki internet komentari naših ljudi, koji kao da se raduju tuđoj nesreći. Ti ljudi koji su nastradali su obični ljudi, kao i mi, i ne pripadaju „aždaji” američke administracije koja diktira život ne samo svom stanovništvu, već i ostatku sveta. Žao mi je ljudi...
Tamara Blagojević
Leskovac

Rtanj

Možda će nekome ovo moje pismo izgledati smešno, jer se ne zasniva na činjenicama, već na osećaju, ali jednostavno sam morao da vam pišem. Naime, bio sam pre nekog vremena na Rtnju (odavno to želim) i zaista sam osetio neverovatnu energiju koja me je prožela i koja kao da zrači iz te planine. Ne mogu da opišem taj osećaj da vas nešto „čisti”, prožima, ispunjava... Hteo sam da kažem da uopšte nije bezveze to o čemu govori Spasoje Vlajić (a i mnogi drugi). Puno pozdrava!
Miša


Pisma Trećem oku


Aktuelno

Ajkove knjige


Knjiga Dejvida Ajka "Ljudska raso ne kleči više" izašla je u izdanju izdavačke kuće Admiral books iz Beograda, tel. 063/77-43-519. Ova firma je izdala i ostale Ajkove knjige.

***

U sredu, 4. decembra, Građanska inicijativa Srbija bez GMO, udruženja, građani i
građanke koji se zalažu za zdravu Srbiju, biće deo performansa „Zagrlimo Skupštinu”, u okviru mirnog protesta „Zajedno za Srbiju bez GMO”, sa početkom u 11 časova.


Arhiva
Upravo pregledam arhivu Trećeg oka na Internetu, i primećujem da nedostaju brojevi od 586. do 592. Voleo bih da ih pročitam, da li je moguće da to ažurirate? Unapred zahvalan na brzom odgovoru. Veliki pozdrav,
Aleksandar

Imamo u planu potpuno novu postavku Internet prezentacije Trećeg oka, a realizacija ne zavisi u potpunosti od nas pa, za sada, nećemo ažurirati starije brojeve. Nadamo se da ćemo vas uskoro prijatno iznenaditi.

Pismo Nadi, Suzani i Željku
Želim da odgovorim gospođi Nadi, koja je reagovala na Suzanino pismo Željku. Draga sestra-Nado, zovem vas sestrom, jer svi ljudi na Zemlji su bližnji, i braća i sestre u Hristu Gospodu. Čitajući vaše pismo, vidim da niste uopšte upućeni u pravoslavlje, koje je poteklo od samih svetih apostola. Kažete da je Suzanino pismo egoistično, jer ne zna koje je Željko veroispovesti. A ja sada vas pitam, kada vam je bližnji u nekoj bolesti i stradanju, a vi znate koji je najbolji lek, da li ćete ga odmah uputiti na taj lek ili ćete ga pustiti da sam sebi izabere i nađe leka? Jako je tužno što o Gospodu Bogu kao Svetom Trojstvu, očigledno ne znate mnogo! Da znate, sigurno ne biste napisali, usuđujem se da kažem - GLUPOST: kako se mi usuđujemo da Isusa nazivamo Gospodom, i kako je On, po starom srpskom običaju, oteo svom Ocu kraljevstvo.

Bog je JEDAN, a pojavljuje se u tri lica: u ime Oca i Sina i Svetog duha. Nisu to tri odvojena Boga, već Jedan savršeni, a savršenstvo možemo naći samo u ljubavi! To znači da je Bog, u stvari, LJUBAV, jer su Oni međusobno povezani u ljubavi trojičnoj, savršenoj. Zato Bog ne može da otme ništa sam od sebe, jer je Sveta trojica SUŠTA i NERAZDELJIVA! I još nešto... kraljevstvo je zrno peska u odnosu na Carstvo nebesko, koje Gospod ima sa Svojim Svetima i sa anđelima. Kažete da ste veća vernica od Suzane, a pravi vernik se nikada ne meri po rečima, nego po čistoti srca i ljubavi prema bližnjima.

Vera ne trpi licemerje! Gospod Bog svakog želi da spase, ali blaženi ćemo biti jedino ako očistimo srce i prepustimo se volji Gospodnjoj kao nepresušnom izvoru dobra. Naš
Gospod nije skriven. On nam se otkrio kao ličnost, Jahve tj. ONAJ KOJI JESTE, pred Mojsijem; zatim kroz razne starozavetne proroke. Bog je oduvek tu, ali su se ljudi svojim grehovima odvojili od Njega. Ljudi su stvoreni po liku Božijem za večnost, a ne za smrt! Smrt je posledica praroditeljskog greha. Radi spasenja ljudi, iz velike ljubavi, Bog Otac šalje Sina Svog Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista, da bismo se kroz Njega vratili u večnu zajednicu sa Bogom. I na samom krštenju Gospoda Isusa Hrista, Bog nam se direktno otkriva kao Sveta Trojica. Pročitajte malo više o prazniku Bogojavljanje.

Što se tiče zla, ono samo po sebi nije stvoreno. Zlo je odsustvo dobrote, kao što je i tama odsustvo svetlosti! Čovek postaje zao onog momenta kada se odvoji od Boga koji je riznica večnog dobra i Njegovih zapovesti. Bog nam je dao slobodu, i sve nam je dozvoljeno, ali nije nam sve na duševnu korist. Otuda i greh koji nas je odveo u smrt. Ali Gospod, kao blag i čovekoljubiv, pobeđuje smrt Svojim stradanjem i Vaskrsenjem, a time, u stvari, pobeđuje zlo koje vuče ljudske duše u Ad.
Prošli životi ne postoje, eto još jedne zamke Lukavoga! Postoji ovaj zemaljski život tokom kojeg se pripremamo za onaj drugi, večni, za život budućeg veka. Stoga je svaki čovek NEPONOVLJENA LIČNOST, JEDNA JEDINA! Suzanu savetujete da se moli bezimenom i nesebičnom Bogu, a to je kao da ste joj rekli da se moli panju u šumi; eto, on ne traži ništa, ali ništa i ne daje! Moliti se Bogu bez VERE, NADE, I LJUBAVI nije moguće, sestra-Nado, jer to onda nije molitva, već praznoslovlje, brbljanje u prazno! Molitva nije monolog, već dijalog. Pročitajte malo više o molitvi o kojoj su pisali Sveti Oci, ili pitajte nekog svestenika ili monaha, ako vas put nanese makar i turistički u neku crkvu ili manastir. Moliti se zlu je van svake pameti! Ako se molimo zlu, to znači da njemu i služimo, da smo satanisti a ne hrišćani! Ne mogu se služiti dva gospodara, i Bog i mamon! Bog je naš SPASITELJ, i naš PUT, ISTINA I ZIVOT! I, kao što ste napisali u citatu, daje nam CELOG SEBE svakom ponaosob! A to možete doživeti samo na Svetoj liturgijii, gde se narod u zajednici oko Hrista projavljuje kao Crkva, i gde se pričešćuje Telom i Krvlju Boga živoga!!!A gde ćete naći boljeg leka, nego u Gospodu našem Spasitelju!!!

Draga Nado, Suzana i Željko, želim vam svako dobro od Gospoda!
Čitateljka iz Paraćina

Sinusi
Nakon objavljivanja mog apela za pomoć zbog problema sa sinusima, javila se jedna žena sa savetom da se inhaliram kombinacijom 0,5 l domaće rakije i 2,5 dcl vode. Ja sam samo jednom to uradila i već sledećeg jutra iz večito zatvorene leve nozdrve izbacila sam kuglicu veličine vrha šibice, koja je već „okoštala”. Mislim da je urađen teži deo posla, jer sam ja već prodisala, a da tek sledi i čišćenje sinusa. Zato se i ovim putem zahvaljujem toj dobroj ženi Radmili. Ovom prilikom se zahvaljujem i mnogim drugim dobrim ljudima - i njihove savete ću poslušati. Na moje zahvaljivanje na humanosti, mahom su odgovarali sa: „Takvi smo mi svi čitaoci Trećeg oka”. Posle ovoga, okrećem se alternativi i molim i druge čitaoce za savet za vazomotorni rinitis (oticanje sluzokože nosa na sve i svašta, promenu vremena ili jače mirise, a zvanično nisam više alergična, već mi je samo povišen nivo histamina). Takođe, imam i hipotireoiditis (autoimuni - hašimoto).
Veliko hvala i Trećem oku, a ja ću kao dugogodišnji bolesnik obaveštavati, zarad drugih, o uspešnosti dobijenih recepata. Tel: 021/6915-698
Ljubica

Stari brojevi
Prodajem prvih 200 brojeva vašeg časopisa. Tel: 061/80-67-982.
Bojan
(PRILOG FOTKA)

Narodni lek
U Trećem oku broj 622, od 15. oktobra ove godine, pročitala sam pisma „Protiv mladeža i bradavica” i „Da li neko zna lek?”.

Kao narodni lek protiv bradavica može se koristiti beli luk i mleko smokvinog lista ili smokve, koji se direktno stavljaju na bradavice. Kod belog luka treba biti vrlo oprezan, jer postoji mogućnost da okolno tkivo „izgori” i bude bolno. Primenjuje se tako što se čen očišćenog belog luka izdubi i stavi na bradavicu, a preko njega - flaster. Ne znam da li sme da se koristi i za tretiranje mladeža. Lično, ne bih to preporučila. Koristila sam i beli luk i mleko smokvinog lista, međutim, nisam imala uspeha.

Veliku, dugogodišnju bradavicu, otklonila sam upotrebom sredstva SATAR koje se može kupiti u apoteci „Novi Sad” u Novom Sadu, na Trifkovićevom trgu. Sredstvo je izuzetno efikasno (po meni, najefikasnije od svih koje sam koristila), samo treba biti uporan. Napominjem da sam SATAR koristila isključivo za tretiranje bradavice.

A sada odgovor na pismo „Da li neko zna lek?”. Za lečenje hemoroida, unutrašnjih i spoljašnjih, kao i posledica koje nastaju, izuzetno je dobar čaj od ČUBRA (Satureja hortensis). Potrebno ga je piti nekoliko puta dnevno po 2 dcl (preliti supenu kašiku kipućom vodom i ostaviti da stoji 15 do 20 minuta). U literaturi se spominje kao efikasno sredstvo protiv nadutosti, grčeva, za lečenje menstrualnih tegoba, regulisanje rada jetre i žuči, ali se ne pominje i izuzetno delovanje na hemoroide, a u praksi je dokazano. Srdačan pozdrav,
Branka

Adresa
Kćerka Jovana ima 33 godine i odmah nakon teškog (desetočasovnog) porođaja 2005. godine, dobila je multiple sklerozu. Probali smo sve terapije i, na kraju, po savetu prof. Dejana Rakovića, prešli na bioenergiju, reiki energiju i či gong. Sticajem prilika, kum mog dobrog prijatelja koji dugo, više od 25 godina, živi u Austriji, rekao nam je za gospođu Zoricu Marjanović, koja živi kod raskrsnice Borča-Ovča na Zrenjaninskom putu, a koja je pomogla njemu i porodici (bavi se aeroterapijom). Nekoliko puta u proteklih 5 do 7 dana supruga i ja išli smo na naznačenu lokaciju, ali smo uvek dobijali odgovore od meštana da se pomenuta gospođa Zorica Marjanović odselila sa te adrese, da ne živi u toj kući već više od pet godina. Naš prijatelj je rekao da je za nju saznao preko vašeg lista.

Zato vas molim, ako znate sadašnju adresu pomenute Zorice Marjanović, da nam je prosledite, ili ako imate saznanja o bilo kom uspešnom bioenergetičaru koji bi mogao da pomogne našoj kćerki, da nam dostavite njegovu adresu - bili bismo vam izuzetno zahvalni. Nadam se da ste shvatili naš ogroman problem koji imamo i da ćete nam, ako ste u mogućnosti, dostaviti traženu (ili tražene adrese) adresu. S poštovanjem,
K. Folgić

Nažalost, nemamo adresu Zorice Marjanović. Naramo se da će vam neko od čitalaca pomoći, ukoliko ima informaciju koju tražite.

Purpurna ploča
Pročitao sam članak o purpurnim pločama o kojima je vrlo zanimljivo pisala gospođa Ana Stamenković. Najljubaznije vas molim njenu imejl adresu. Nadam se da nije poslovna ili lična tajna. Veliko hvala!
Ivan

Mail naše saradnice Ane Stamenković je anastamenkovic21@yahoo.com i možete joj se slobodno obratiti za sva objašnjenja.

Broj 635
U potrazi za - rešenjem misterije
Preobraženje na Tavoru

Intervju
Kako otvoriti „treće oko”

Stare enigme u novom svetlu
Hitlerovo tajno oružje

Teorija i praksa
Iz straha verujemo - u nauku ?!

Dosije NLO
Leteli su i u Srednjem veku!

Fizika i tehnologija svesti
Ključ uspeha - hormoni i energija

Globalno zahlađenje
Rusija može da „urazumi” Zapad - parapsihologijom!

Dolinom srpskih kraljeva (6)
Nаjstаriji prаvoslаvni hrаm u Srbiji

Razotkrivene zavere - Tako je govorio Dejvid Ajk
Zbog čega je stvorena Evropska unija?

Biblija i nauka - uzajamno potvrđivanje
Do svetla posle - tri dana mraka!

Ne verujte - proverite
Šta brojevi kažu o vašem zdravlju?

Zaboravljena istorija
Prva kraljevska dinastija

Šta nam se događa
Dok nas smrt ne rastavi...

Numerološki kalendar
Nestašni - pa šta?

Lavirint duše
Da li se previše trošite?

Horoskop
Važno je ne biti usamljen!

Trećim okom... kroz svet
Za „male zelene“- mi smo odvratni