Da li ste pristalica teorije zavere?
Da
Ne
Ne znam
Broj 634
aktuelno izdanje
Rusija je novi svetski lider!
Predskazanja
* Ruski astrolog Pavel Globa poznat je po tačnim prognozama, pa je tako još 2009. najavio ono što se upravo događa u Ukrajini, ali i celom svetu

*Odnos snaga na globalnom planu znatno će se promeniti, a iz svega će najbolje isplivati Rusija - kao novi svetski lider

*Ekonomska kriza još nije završena, drugi i najjači talas počinje ove godine, a čeka nas - i treći

*Blagostanje i preporod - posle 2020, ali ne za Ameriku i Evropsku uniju, koja će prestati da postoji
Početkom godine objavili smo prognoze najpoznatijeg ruskog astrologa Pavela Globe. Da podsetimo, rekao je sledeće: „Treći svetski rat razbuktaće se 2014. godine. To će se dogoditi ili usred održavanja Zimskih olimpijskih igara u ruskom Sočiju, ili odmah po njihovom završetku. Moramo biti spremni”.

Inače, Globa je prvi put obznanio svoja predskazanja početkom 80-tih godina prošlog veka, kada je najavio da će se „SSSR uskoro raspasti i da će u leto 1991. na ulicama Moskve biti tenkovi”. Po njegovim rečima, oko 85 posto njegovih predviđanja se ispunilo, pa i ono da će se Ukrajina raspasti tokom 2014. godine. To je ono što se upravo događa, a globalizacija problema i krvavi sukobi u Ukrajini započeli su upravo tokom Olimpijade u Sočiju. A šta će biti dalje - videćemo. Inače, ove prognoze Pavel Globa je izneo još 2009!

Početak kraja
Evo šta je tada još rekao. „Krizu neće preživeti ni Ukrajina, koju čeka raspad na tri dela. Raspad se neće desiti sada, već će 2014. u Ukrajini postojati dve defakto nezavisne administracije, zadržavajući formalno integritet teritorije, približno u istom formatu kao danas u Moldaviji. Istočnoukrajinska federacija neće slušati Kijev, i defakto će postati deo Ruskog carstva, Krim će postati ukrajinska Čečenija” - smatrao je tada astrolog.

Ekonomska kriza, koja će se produžiti do 2020. godine, na kraju će prekrojiti geopolitičku kartu sveta i iz korena izmeniti geopolitičku raspodelu snaga. SAD čekaju teška vremena, a Ukrajina i Evropska unija prestaće da postoje. Tada, 2009, na pres konferenciji u Moskvi, on je zaključio da predsednika SAD očekuje nezavidna sudbina koju je predskazao još srednjovekovni ruski astrolog Vasilije Nemčin. „Još 1999. govorio sam da će se svet suočiti sa neviđenom krizom, koja će početi posle dolaska 44. predsednika SAD”. Naravno, 44-ti predsednik je Barak Obama.

Lošu sreću SAD, kako je tada objasnio, predskazao je još ruski astrolog i monah iz 16. veka Vasilije Nemčin, koji je ukazivao na potrese koji dolaze iza okeana, kada na okeanskoj strani bude na vlasti 44-ti vladar. Njega je Nemčin nazivao „crni čovek”.

„Tada, 1999, verovao sam da je ‘crni čovek’ bio pomenut u alegorijskom smislu, ali pokazalo se da je ‘crni’ upotrebljen u pravom značenju. Kao rezultat toga, pogrešio sam za nekoliko meseci, ali kako je kriza započela nedugo po dolasku Obame, to je dozvoljena greška” - primetio je astrolog.
Pavel Globa je naglasio da će, prema horoskopu, za Obamu biti najteža 2011. godina, kada će mu život biti ugrožen. „Pažljivo sam proučio horoskop Baraka Obame i video da je neverovatno sličan horoskopu Džona Kenedija. Posebna opasnost preti mu 2011, ali nadam se da će preživeti”. Kao što znamo, preživeo je...

Kako je primetio astrolog, uopšteno govoreći, „za SAD, kao vodeću svetsku silu, nema bolje budućnosti”: „Ameriku čeka velika depresija. Zemlju će uspeti da spasu, ali ona će izgubiti liderski status. Pri tome će najteže vreme za SAD nastupiti nakon odlaska Obame, koji neće ostati u predsedničkoj fotelji više od jednog mandata”. U ovoj prognozi Pavel Globa je očigledno pogrešio jer je, kao što znamo, u toku i drugi Obamin mandat.

Americi se, dakle, ne piše lepo, ali Evropsku uniju očekuje još tužnija budućnost: „Umesto jedne Evropske unije pojaviće se nekoliko saveza. Zemlje Skandinavije i Pribaltika formiraće Severni savez, koji će postati naslednik Hanzeatskog saveza. Francuska, Italija i Španija će se ujediniti u Južnoevropski savez i tako dalje. Evropska unija će možda i opstati kao formacija, ali samo na papiru”. Prema prognozi astrologa, raspašće se i nama omiljeni vojni i politički savez: „Do kraja krize neće opstati blok NATO, koji će prvo malo ojačati, ali će zatim prestati da postoji” - izjavio je Globa.

Po njegovim prognozama, 2014. će predstavljati godinu kada će čovečanstvo biti blisko Trećem svetskom ratu: „Godina 2014. opasna je zato što se Uran nalazi u Ovnu, a to je veoma ratoborna kombinacija. Bojim se početka trajnog rata na Istoku. Ne daj Bože da to bude povezano sa Iranom, tada bismo u svakom ishodu dobili pravu eksploziju apsolutno nekontrolisanog terorizma. Ali, do 2014. godine neće biti nikakvog rata u Rusiji. Biće eksplozije razbojništva, ali ništa više od toga” - izjavio je Globa.

Po njegovim prognozama, ekonomska situacija u svetu u bliskoj budućnosti nastaviće da se pogoršava: „Za dolar će naredne dve godine biti veoma teške, iako se kolaps američke valute još neće dogoditi. Najteže vreme za dolar nastupa 2017-2018. Dolar će potpuno devalvirati, novčanice će lepiti preko zidova u toaletima i neće znati šta će sa njima. U tom smislu, evro je pouzdanija valuta” - izjavio je Globa i primetio da je bolje čuvati ušteđevinu u evrima, iako se ranije verovalo švajcarskom franku.

Po njegovim prognozama, cene nafte će pasti u nastupajućim godinama. „Cena barela će ići do 30 dolara, ali neće dalje padati. A posle 2016. cena nafte počeće da raste, a to će pomoći Rusiji da izađe iz krize kao svetski lider”.

Procenjujući verovatnoću prirodnih kataklizmi i tehnogenih katastrofa, Pavel Globa je rekao da će 2014. biti godina povišenog rizika, i upozorio na avionske letove. „Mnoge katastrofe će dešavaju blizu vremena pomračenja. U julu 2014. godine očekuju nas cela tri pomračenja, u tom smislu to je godina „žetve”, jer se verovatnoća tehnogenih katastrofa dramatično uvećava. Najverovatnije, u julu-avgustu treba očekivati talas avionskih nesreća, pa bih savetovao da se svi uzdrže od letova u svim pravcima. U decembru i januaru 2015. dramatično će porasti opasnost od zemljotresa, posebno u vodama Pacifika”.

Po njegovim prognozama, svetu prete ekonomski i geopolitički potresi do kraja 2020. godine: sve države će preživeti teška vremena, ali će na kraju teških godina Rusija postati moćna imperija i novi svetski lider. Kako smatra Globa „tokom naredne tri godine čitav svet očekuje teško vreme, sa čim je, sa tačke gledišta astrologije, povezana opozicija Saturna i Urana. Takva konstelacija, koja se ponavljala u istoriji, svaki put donosi globalne političke i društvene kataklizme” .

Po rečima astrologa, Rusija će zajedno sa čitavim svetom preživeti tri vrhunca globalne krize, pri čemu će njen pik biti 2014-2015. „Prvi talas krize produžiće se do 2012. godine, a njen vrhunac će biti na leto 2012. Biće postignuta određena stabilnost, kada će mnogi pomisliti da je kriza došla do svog dna i da će uskoro početi oporavak. Međutim, nije tako”.

Druga velika depresija
Ipak, prema rečima astrologa, teška kriza neće dovesti do građanskog rata u Rusiji, ni drugde: „Posle 2011. kriza će početi da slabi i završiće se 2012. Međutim, to će biti samo njen prvi talas. Od 2014. počeće drugi talas krize, još moćniji i razorniji”. Pri tome je Globa skrenuo pažnju da je 2014. veoma zanimljiva sa tačke gledišta istorijskih paralela i astrologije. „Još je Ana Ahmatova (pesnikinja) u svoje vreme primetila da se strašne kataklizme dešavaju na godišnjicu rođenja i smrti Mihaila Ljermontova (književnik). Na stogodišnjicu njegovog rođenja (on je rođen 1814) počeo je Prvi svetski rat. Sto godina od njegove smrti (poginuo je u dvoboju 1841) - Drugi svetski rat. Na 150-tu godišnjicu smrti raspao se Sovjetski Savez. I 200-ti rođendan Ljermontova donosi zemlji nešto strašno... Ali to, naravno, nije zvanično istorijsko posmatranje (mada nije ni nezapaženo). A sa tačke gledišta astrologije, upravo 2014. godine mnoge astrološke konstelacije dolaze do kritične tačke” .

Sve u svemu, za Rusiju će period od 2014. do 2016. biti vreme velikih promena, povezanih sa velikim potresima, a ni ostatak planete neće bolje proći. A onda nastupa ono najgore: „Treći talas krize, koji će se dogoditi od 2017. do 2020. neće biti najteži, ali tu je uticaj ljudskog faktora, zbog premora u uslovima stalnog stresa. Veoma se bojim tog talasa. Tek na kraju 2020. čitavo čovečanstvo će se sa ovom krizom, koja će biti nazvana ‘Druga velika depresija’ konačno oprostiti’. Kraj krize se povezuje sa blizinom Jupitera i Saturna, koje se dešava jednom u 20 godina i označava pozitivne promene. S obzirom na to da će se Jupiter približiti Saturnu na prvom stepenu Vodolije - sazvežđa koje se povezuje sa Rusijom, to ukazuje da će baš Rusija, koja će do tog vremena povratiti svoje imperijalne moći, imati najveće šanse da postane novi svetski lider” - smatra Globa.

Po njegovim rečima, postkriznih trideset godina - od 2020. do 2050, postaće vreme preporoda Rusije. Pri tome je Globa podsetio na predviđanja Vasilija Nemčine, koji je živeo i radio još pre Nostradamusa. „Na vlast će u Rusiji 2020-2021. doći moćna, nova ličnost, koju Nemčina zove ‘Jahač na belom konju’. Po svojim srazmerama moguće ga je porediti sa Petrom Prvim. Biće visokog rasta. Šta označava ‘beli konj’ - ne znam. Ali, moguće je da bude rođen u godini konja. Novi vođa neće dugo vladati, ali će ostaviti izuzetan trag. Njega će zameniti drugi veliki vladar, sa kojim će biti povezan preporod ruske kulture. Nemčina ga je nazvao ‘Veliki grnčar’. I preporod Rusije trajaće najmanje 30 godina” - zaključio je Globa.

Sve u svemu, i Rat i kriza završiće se do 2020. godine. Taman kada dođe vreme da nas prime u Evropsku uniju.

Spomenka Milić

Broj 634
Predskazanja
Rusija je novi svetski lider!

Teorija zavere na delu
Sablasni let „boinga 777”

Misterije koje traju
Zašto je suđeno Heleni Dankan?

Primeri koje bi trebalo slediti
Mislimo organski!

Upoznajte nauku
Frankeštajni - na sto načina

Pravoslavna vaseljena
Despotove zadužbine pod Kosmajem

Paranormalna iskustva
Duhovi nas prate!

Astrološki kutak
Čardak ni na nebu, ni na zemlji

Zagonetke
Širom Rusije niču piramide?!

Lavirint duše
Kako (ne) treba komunicirati

Tajne isceljenja
Zdravi ili bolesni - sve zavisi od nas!

Trećim okom... kroz svet
Molim vas, jednu pilulu iz matematike!

Zapisano u zvezdama
Koliko nas koštaju karmički preokreti?

Fizika i tehnologija svesti
Naš energetski dvojnik

Šta nam se događa
Jabuka

Numerološki kalendar
Okrenimo se lepoti i uživanju!