Da li ste pristalica teorije zavere?
Da
Ne
Ne znam
Broj 621
aktuelno izdanje
Globalna elita gubi kontolu?
Piše Spomenka Milić

Govorili su nam da će se svet probuditi 21. decembra 2012. Na prvi pogled, ništa se posebno nije promenilo, međutim, ako pogledate „kroz trepavice” - kao da se globalna slika ipak menja. Vladari iz senke još su tu, i dalje sprovode svoju diktaturu. Ali...
Ljudi, ipak, imaju svest i, što se više „nazovielita“ trudi da nametne svoju volju i neki svoj „red“, da uspostavi kontrolu – to se jače javlja – entropija. Podsetimo – entropija je težnja sistema da spontano pređe u stanje veće neuređenosti. Fizički zakoni primenjivi su i na društvo.
Iako je elita i dalje u prednosti u odnosu na mase, prvenstveno zbog materijalnog bogatstva, ona počinje da se ponaša otvoreno tiranski – da bi grčevito zadržala kontrolu i otkriva svoju tamnu stranu. Ima signala da oni koji pokušavaju (ili su to u nekoj meri već uspeli) da drže pod svojom „čizmom” naše živote - upravljajući, pre svega, farmaceutskom industrijom, medijima i industrijom hrane - postaju „malo nervozni”. Međutim, ljudi se bude, i to mnogo brže nego što „elita“ uspeva da obnovi svoj „matriks“.
Na Internetu se pojavilo nekoliko „spiskova” signala da globalna elita gubi kontrolu, a evo nekih „tačaka” koje se najčešće pominju.

Sirija
Ono što, možda, najviše „bode oči” jeste neverovatan preokret u pogledu situacije u Siriji. Zahuktala propagandna mašinerija SAD ovoga puta nije naišla na uobičajenu reakciju javnosti, a afroamerički predsednik se povukao od grandioznih ideja pod opštim pritiskom (oficijelna verzija priče je: „Mišel se ljuti”). Mali veliki Putin uspeo je da pokaže da Amerika više nije jedini igrač na svetskoj pozornici moći. Treba imati u vidu da je značajnu ulogu u odustajanju od Sirije imala i pobuna među američkom vojskom. Prvi put su profesionalni vojnici visokog ranga pokazali da su protiv američkog vojnog avanturizma...

Farmaceutska industrija propada
Jedan od najvećih entiteta kontrole jeste kompleks farmaceutske industrije. Afere u vezi sa korupcijom, prevarama, ali i otvoreni bezobrazluk moćnika doveli su do toga da dobar deo sveta odlično zna kako nas, zašto i čime truju. Poznato je da su lažne tvrdnje da određeni tretmani leče određene bolesti, a Internet izvori tvrde da mnogi farmaceutski giganti počinju da „klecaju“ – upravo zbog širenja istine.
O potencijalnoj štetnosti vakcina sve više se piše i govori, a šuška se da je dobar deo savremenih bolesti zapravo nastao u laboratorijama – da bi se prodalo što više otrova koji „leče“ te bolesti. Na taj način dobijen je siguran „potrošač“ proizvoda farmakomafije – jer nesrećnik doživotno uzima terapiju koju mi je prepisao – upravo tvorac njegove bolesti. Ali – malo ko je danas naivan – dostupna su brojna istraživanja koja pokazuju da su proizvodi prirodne medicine efektivniji od lekova koje je čovek stvorio. Homeopatija je legalizovana u mnogim zemljama, kao i drugi vidovi takozvane alternativne medicine. S druge strane – očajni lobi farmakomafije sve jače napada upravo tu, drugačiju medicinu, ne bi li bezobrazlukom savladao sada već opasnog protivnika.

Medijima se ne veruje
Nedavne ankete sprovedene u SAD pokazuju da više od od 80 posto populacije više ne veruje mejnstrim vestima. Mediji su decenijama „doterivani“ i usmeravani da što lakše prodaju narodu navodnu istinu koja odgovara vladama. Međutim, Internet je omogućio pojavu alternativnih medija – brojne stranica, blogovi i Facebook grupe razotkrivaju jednu po jednu laž. Doduše, ponekad se teoretičari zavere malo „zalete“, pa u svemu vide opasnost, premda – i to je bolje nego da je ne vide kada ona zaista preti.
Podsetimo – dokaz da se zvaničnim medijima sve manje veruje jeste i činjenica da ovoga puta propagandna mašinerija nije uspela da proda svetu (čak ni narodu SAD) laži o navodnom hemijskom oružju u Siriji.

Sve više organske hrane
Kontroliši hranu i kontrolisaćeš narod – stara je istina. Ipak, ekonomskom i političkom moći ne može se pobediti širenje znanja o opasnostima od pesticidima natopljenih „mutanata“.
Ali – GMO giganti ne daju se tako lako. Trgovinski sporazumi koji su trenutno u izradi u razvijenim zemljama pokušavaju da obezbede da svako etiketiranje GMO hrane bude nezakonito. To bi značilo da kupujete „mačku u džaku“. Otpor protiv GMO licemerno se definiše kao „praksa protiv slobodne trgovine”, pa vlade, kažu, rade na tome da se nekako sankcionišu zemlje koje pokušavaju da zabrane GMO (i trovanje sopstvenog naroda). A nas ubeđuju da prihvatanje GMO nije uslov za ulazak u novo Rimsko carstvo.
Ko imalo poznaje psihologiju, shvatiće da protivnik postaje najopasniji kada je na ivici propasti. Velike kompanije za proizvodnju hrane očigledno gube kontrolu, jer počinju da se služe svim sredstvima da bi opstale. Međutim, jednom puštena informacija ne može se zaustaviti i zaboraviti, a dobar deo razvijenog sveta odlično zna sve opasnosti genetski modifikovane hrane (ali i one iz „konvencionalne“ ponude – dakle – tretirane pesticidima, herbicidima itd). Tehnologija napreduje i najavljuje se da će uskoro biti dostupni brzi testovi na toksične materije iz okoline, GMO itd. Dakle – bilo etiketa ili ne bilo – lako ćemo znati šta nam se nudi.

Obnova čiste vode za piće
Kako se navodi, sve je više zemalja koje ukidaju toksične fluoride iz pijaće vode u vodovodima. Većina razvijenih zemalja, uključujući Japan i veći deo zapadne Evrope – ne fluoriše vodu. Odnedavno se na listi „čistih“ nalazi i Izrael. Pisali smo već u negativnim efektima prakse fluoridizacije vode, koji uključuju i delovanje na ljudsku svest.

Političarima se ne veruje
Mi smo ovu lekciju naučili poodavno, verovatno pre ostatka planete, jer je propagandna politička mašinerija dobro „zalegla“ da ubedi svet da su Srbi najveće zlo ovoga sveta, i onda nas „milosrdno“ bombardovali. Eto – sada se i ti „drugi“ polako bude. Danas i američki političari u sopstvenom narodu imaju beznačajan rejting. Po nedavnim anketama, samo 10 posto javnosti ima puno poverenje u kongres SAD. Dakle – 90 posto ne veruje sopstvenoj vladi.
.
Odbacivanje banaka
Posle Islanda, koji je odbacio usluge Međunarodnog monetarnog fonda (a usput se i „odjavio“ iz pregovora u pristupu Evropskoj uniji), novom „trendu“ pridružili su se i Mađarska i Turska. Upravo tada došlo je do pobune u Turskoj, upravo tada usledila su krvoprolića, danonoćni protesti naroda, upravo tada došlo je do diskutabilnih poteza turskog premijera. U Mađarskoj i na Islandu (za sada) je mirno.

Vatikan se „čisti“
Pod prethodnim papom, Benediktom Šesnaestim, došlo je do prave eksplozije skandala, počevši od razotkrivanja sveštenika pedofila, preko pranja novca do – prevara.
U potezu bez presedana (ovih dana priča se ga je na to naveo lično Bog) Benedikt se povukao sa trona, a njegovo mesto zauzeo je, po mnogima, znatno dopadljiviji papa Franja. Poglavar Rimokatoličke crkve, po svemu sudeći, na dobrom je putu da povrati reputaciju Crkve. Bilo da je u pitanju zaista iskren potez ili se radi o PR „akciji“ – ovo govori da je Crkva bila primorana na drastičan preokret da bi se spasla potpunog gubitka kredibiliteta. Podsetimo da je lično Franja zamolio Vladimira Putina da pomogne da ne bude rata u Siriji. Možda tu ipak ima iskrenosti?

Otcepljenja i rasparčavanje
Lako im je bilo dok su kumovali rasparčavanju i krvoproliću na Balkanu. Sada se trend „usitnjavanja“, nasuprot zvaničnom „ukrupnjavanju“ u „naručju“ Evropske unije – sve više širi. Seceniostički pokreti pridobijaju javnost u delovima Kolorada, Kalifornije i Teksasa, a ni Evropa nije ostala imuna. Ozbiljni pokreti za otcepljenje aktuelni su u Španiji i Škotskoj, a nekoliko zemalja Evropske unije nosi se mišlju da odustane od evra kao valute (i simbola političkog i monetarnog jedinstva). Decentralizacija je još jedan „simptom“ neumoljive – entropije. Ipak, i iznad elite postoji Viša sila, koja ima – sasvim drugačija pravila. Zovimo tu silu prirodom, fizičkim zakonima ili Bogom – svejedno je: ona je jača od čoveka i njegovih sujetnih težnji i volje za moći...


Liberalizacija kanabisa
Među važne stavke koje ukazuju da globlna elita polako posustaje mnogi Internet autori stavljaju i legalizaciju marihuane. Po mnogima, kanabis je moćno sredstvo za pobošljanje zdravlja, a korišćen je širom sveta ko zna koliko vekova (pisali smo o tome). Zašto kanabis smeta strukturama moći? Navodno je razlog to što je ova biljka jednostavan i efikasan lek za mnoge bolesti, ne prodaje se u apotekama i ne košta mnogo (navodno se ulje od kanabisa dobro pokazalo i u tretmanu kancera). U nekoliko država SAD već je dekriminalizovano posedovanje marihuane, a u Koloradu i Vašingtonu legalno je posedovanje, prodaja, transport i gajenje ove biljke.

Broj 621
Gde ima dima...
Globalna elita gubi kontolu?

Vizije i hipoteze
Krionika - možemo li se vratiti iz mrtvih?

Intervju - istina o zeolitu
Zeolit - zamka za toksine

Na granici mogućeg
Antička letelica pronađena u pećini?!

Može i ovako
Kupanje - bez vode

Ima neka tajna veza
Koliko smo dužni, toliko plaćamo...

Istinite legende
Drevno bogatstvo Brankovića močila u Plušcu

Ljudi-zagonetke
Vide bez očiju, žive bez mozga!


Misterije arheologije
Zlatna utroba Čičen Ice

Biblija i nauka - uzajamno potvrđivanje
Biološki život – osnova kosmosa 41


Božiji kod - tajna postojanja
Tajna broja 395

Čudo života
Ne isključujte aparate - pacijent je svestan!

Iskustva bliske smrti
Svedočanstva iz pakla

Tajne ruskih gradova
Samaru „muči” Lenjin

Senzacija ili zabluda
Otkriven trag džinovskog kanibala?!

Daleko od normalnog
Banda francuskih mačaka napada!

Fizika i tehnologija svesti
Na ivici nepojmljive moći

Male priče o velikim svetinjama
Od Vidan-vode do Crkvice od dasaka

Šta nam se događa
Baba Vukosava

Numerološki kalendar
Uživajte u životu na svoj način!

Lavirint duše
Naučite da kažete - ne!

Trećim okom... kroz svet
Izliv dobročinstva na mozak!

Horoskop
Neko će pronaći srodnu dušu!