Da li ste pristalica teorije zavere?
Da
Ne
Ne znam
Broj 620
aktuelno izdanje
Imate pravo na izbor!
Dr Slađana Velkov

Piše Spomenka Milić


Za koji mesec očekuje se početak primene novog kalendara vakcinacije. Po novom pravilniku davaće se kombinovana vakcina „pentaksin” - protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize i oboljenja izazvanih hemofilusom influence tipa B - dakle - pet vakcina u jednoj - u jednom danu. Ovaj sistem je, kažu, sličan američkom, koji je, po mnogima, uveliko pokazao svoje slabe tačke.
U Srbiji je obavezna imunizacija dece protiv tuberkuloze, dečje paralize, velikog kašlja, difterije, tetanusa, hepatitisa B, oboljenja izazvanih hemofilusom influence tipa B, malih boginja, rubeole i zaušaka. A po kliničkim indikacijama, i protiv oboljenja izazvanih streptokokom pneumonije, meningokokom i virusom gripa. O vakcinama uopšte i, konkretno, novom pravilniku, razgovaramo sa dr Slađanom Velkov.
Dr Slađana Velkov je rođena u Skoplju, odrasla je u Srbiji, živi i radi u Saudijskoj Arabiji. Studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gde je i diplomirala.
Radila je za Ujedinjene nacije u Makedoniji, kao lekar opšte prakse na Urgentnom odeljenju u Vranju i u Kuvajtu kao lekar i menadžer za razvoj medicine. Poslednjih nekoliko godina bavi se besplatnim obrazovanjem o samoizlečenju pravilnom ishranom i načinom života. Održala je preko stotinu predavanja, radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bugarskoj i Australiji. Dr Velkov je neobičan lekar, jer nije zaslepljena onim što je zvanična „regulativa”, već veruje sopstvenim očima. Upravo zato je i primetila da zvanična medicina nije uvek u pravu:

-Dok sam radila kao lekar u Kuvajtu, primetila sam da pacijenti kojima prepišem neki lek dolaze za nekoliko nedelja sa drugim simptomima - onima koji su bili navedeni kao negativno dejstvo tog leka. Kada bi dobili lek za te nove simptome, vraćali su se sa trećim simptomima - koji su bili posledica tog drugog leka. Što su više lekova koristili, bili su sve bolesniji. Zapitala sam se da li je način lečenja koji mi lekari primenjujemo zaista ispravan i jedini? Da li je negde na tom putu medicina zastranila i da li, umesto da lečimo, nanosimo jos veću štetu bolesnim ljudima? Kada je moja svekrva primila vakcinu protiv gripa i ubrzo se razbolela i, nažalost, umrla godinu i po posle primljene vakcine, krenula sam u istraživanje prirodnih načina lečenja i došla do zapanjujućih otkrića. Za moju svekrvu je, nažalost, bilo prekasno, ali ta saznanja su kompletno promenila moje shvatanje medicine. Ova jednostavna i lako primenljiva saznanja mnogim ljudima su pomogla da se izleče od mnogih, čak i od takozvanih neizlečivih bolesti. Radi se o sirovoj hrani i apsorbovanju energije Sunca - sunčanjem i gledanjem u Sunce u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima (prim.autora: „sangejzing” - o čemu smo više puta pisali).

* Na osnovu dosadašnjeg iskustva, zaključili ste da vakcine nisu uvek dobra stvar?

-Pomenula bih najpre lažnu epidemiju svinjskog gripa. Dok su svi mediji objavljivali vesti o navodnoj pandemiji i ministarstvo kupovalo ogroman broj vakcina našim parama, zahvaljujući austrijskoj novinarki Džejn Burgermajster doznajemo da je u vakcinama protiv svinjskog gripa u evropskim laboratorijama otkriven - smrtonosni virus ptičjeg gripa. Posledice vakcinacije ovom vakcinom su katastrofalne, sa mnogobrojnim smrtnim slučajevima i teškim oboljenjima, zbog čega je podignuta i optužnica protiv Svetske zdravstvene organizacije i ostalih koji su bili umešani u proklamovanje lažne pandemije. Ta ista organizacija promoviše i ostale vakcine. Da li ćemo i dalje verovati nekom ko je pokušao da nas prevari, napadne, ili ubije? Odgovor je: ne. Poverenje je izgubljeno!

*Da li iko snosi odgovornost za eventualne loše posledice vakcinacije?

-Zapanjujuća je činjenica da se proizvođač vakcina - odriče odgovornosti za sve moguće posledice vakcina! Kada se nečije dete teško razboli ili izgubi život, koga će oštećeni tužiti ako se proizvođač odrekao odgovornosti? Kada kupimo frižider, kome ćemo se obratiti ako nam se pokvari, ako nemamo garanciju? Odgovornost je, na kraju, na lekaru koji daje vakcinu i on mora da se potpiše da garantuje da se detetu neće desiti ništa loše ukoliko primi vakcinu.

*Može li se odbiti vakcinacija?

-Po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravima pacijenata (član 25), svaki građanin ima pravo da odbije vakcinaciju: „Svaki građanin ima pravo da zdravstvenu zaštitu ostvaruje uz poštovanje najvišeg mogućeg standarda ljudskih prava i vrednosti, odnosno ima pravo na fizički i psihički integritet i na bezbednost njegove ličnosti, kao i na uvažavanje njegovih moralnih, kulturnih, religijskih i filozofskih ubeđenja.“ Na ovaj deo Zakona treba da se pozove svako ko zeli da odbije vakcine.( http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zdravstvenoj_zastiti.html )
Takođe, važno je napomenuti da vakcinacija nije svuda obavezna, pa tako imamo evropske zemlje u kojima vakcinacija nije obavezna: Nemačka, Italija, Holandija, Luksemburg, Velika Britanija, Danska, Irska, Grčka, Španija, Portugalija, Austrija, Finska, Švedska, Norveška, Kipar, Estonija, Letonija, Litvanija, Švajcarska. A evropske zemlje u kojima je vakcinacija obavezna su: Srbija, Makedonija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Češka, Slovačka, Mađarska, Poljska, Rumunija. U zemljama od Slovenije, pa „naniže” preti se neupisivanjem u školu, kaznama i oduzimanjem dece zbog nevakcinacije (što je zakonski neosnovano), dok ljude u zapadnoj Evropi niko ne prisiljava na to, iako se vakcine veoma agresivno reklamiraju.

* Postoje li, ipak, neke dobre strane ovog sistema imunizacije?

-Imamo podatke, grafikone i studije mnogobrojnih vrhunskih svetskih stručnjaka koji nedvosmisleno pokazuju da vakcine nisu iskorenile nijednu bolest, već su se implementirale tek kada je više od 90 posto bolesti već bilo iskorenjeno. Zarazne bolesti su iskorenjene boljom higijenom, boljim uslovima života, uvođenjem frižidera itd.

* U nekim studijama navodi se da je autizam u dobroj meri posledica vakcinacije...

-Poznato je da je broj autistične dece drastično povećan poslednjih nekoliko godina. Autizam se širi kao epidemija. Broj autistične dece se popeo sa razmere 1: 10 000 (jedno dete na 10.000 dece), što je bilo u 1980. godini - na razmeru 1: 50 (jedno dete na 50) u 2013, što je katastrofalno. Podaci su sa podrucja USA, međutim, ni evropske statistike ne razlikuju se mnogo.
Molim vas, pogledajte kratak video na Youtubu: „Važno! Američki kongres o autizmu”, u kojem se razotkrivaju mnoge zakulisne radnje kada su vakcine i zataškavanje istine o autizmu u pitanju (http://www.youtube.com/watch?v=RvcSktD9o3c)
Sve je više studija koje pokazuju da je uzrok autizma u vakcinama. Dr Laura Hevitson i njene kolege napravile su studiju na primatima na Univerzitetu Pitsburg u Pensilvaniji (Amerika). Primati su dobili standardne vakcine u dozama koje odgovaraju njihovoj težini i uzrastu i vakcinisani majmuni su dobili autizam, za razliku od nevakcinisanih. Takođe, italijanski sud je 2012. presudio da je autizam kod dečaka Valentina Boke izazvan vakcinom. Vlada je isplatila odštetu od 174.000 evra, a stotine drugih slučajeva autizma čeka suđenje.

* Na koji način vakcina nanosi štetu?

-Kada se vakcina ubrizga u telo povećava se broj antitela, jer se telo brani od napadača koji ulazi neprirodno u organizam. Ta antitela napadaju organe primaoca svuda gde se sadržaj vakcine nađe. Kako moždano tkivo ima afinitet prema aluminijumu i živi iz vakcina, a ova dva elementa su veoma snažni neurotoksini i akumuliraju se u mozgu, antitela će napadati upravo moždano tkivo.
Meningee su ovojnice mozga i kada dođe do upale ovojnica, to stanje zovemo meningitis. Kada živa prodre duboko u mozak i antitela napadnu sam mozak, to stanje zovemo encefalitis. Meningitis može biti virusni, bakterijski ili, pak, neki toksini mogu izazvati upalu moždanih ovojnica. A to znači da svaka vakcina može izazvati meningitis i encefalitis, a blagi oblik upale mozga i moždanih ovojnica ima svako dete koje primi bilo koju vakcinu. O tome detaljno govori profesor dr Rasel Blajlok, poznati američki dečji neurohirurg. Njegova predavanja možete naci na Youtubu.
Pojava antitela u krvi posle ubrizgavanja vakcine nema nikakve veze sa imunim odgovorom. Broj antitela će biti povećan i ako ubrizgamo, recimo, neko ulje u mišić, jer to nije prirodan put prodora mikroba (ili neke druge materije) i telo automatski napada uljeza.
Vakcinacija se bazira na porastu broja antitela, što nema nikakve veze sa imunitetom. Imunizacija i imunitet su dve različite stvari. Imunizacija je veštačka metoda kojom se na veštacki način ubacuju sintetički virisi stvoreni u laboratoriji, dok je imunitet imuni odgovor na prirodne mikrobe koji ulaze na prirodan način. Jedno nema veze sa drugim.

*A kakav je pravi, prirodni imuni odgovor organizma?

-Pravi imuni odgovor nastaje kada neki mikrob ili bilo koja supstanca uđe u telo kroz disajni ili digestivni trakt, uši ili oči - što je prirodan put kojim unutrašnji organi dolaze u dodir sa spoljnom sredinom i gde se u sluzokoži prepoznaju strana tela i eliminišu ili apsorbuju. Imuni odgovor nije borba, već uspostavljanje ravnoteže eliminacijom - kašljem, stolicom, temperaturom ili - prihvatanjem - ukoliko se radi o korisnoj supstanci.
Kada je vakcinacija u pitanju kažu da prisustvo antitela znači da je telo zaštićeno, a kada se radi o sidi - kažu da prisustvo antitela u krvi znači bolest. Ova očigledna kontradiktornost dovodi čitav koncept vakcinacije i njene ciljeve u veliku sumnju.
Očigledno se radi o potpuno netačnim srednjovekovnim postulatima na kojima počiva vakcinacija - najopasnija medicinska praksa u istoriji klasične medicine, koja je usmrtila i osakatila bezbroj dece. Mnogi lekari i naučnici smatraju da je najmanje 70 posto današnjih bolesti - posledica vakcina.
Dečje bolesti su prirodne bolesti koje nas jačaju. Ja nisam vakcinisana i prebolela sam sve dečje bolesti bez ikakvih problema. Vakcinisana deca su imala iste bolesti u isto vreme kad i ja. Ne treba da se branimo ni od čega, već da podignemo imunitet sirovom hranom i Suncem, pa će nam svaka „bolest” biti tek blaga nelagodnost. U klasičnoj medicini stalno se „objavljuje rat”: govori se o bolestima, operacijama, prognozama... umesto da se bavi zdravljem i prevencijom.

* Kakvim se pokazalo vakcinisanje devojčica protiv raka grlića materice? Bilo je tu dosta kontradiktornosti...

-Bezbednost i efikasnost HPV vakcine protiv raka grlića materice, koja se tako uporno reklamira - nisu dovoljno ispitane. HPV vakcina sadrži genetski modifikovane viruse, aluminijum u dvostruko većoj dozi nego u drugim vakcinama, polisorbat 80 - konzervans koji u eksperimentima na miševima izaziva sterilitet kod ženskih i atrofiju testisa kod muških miševa (što je dokumentovano u medicinskoj literaturi). I sama dr Dajana Harper, koja je napravila HPV vakcinu, na konferenciji za vakcinacije u Virdžiniji u Americi izjavila je da je HPV vakcina nedovoljno ispitana, da je veoma opasna i da nije efikasna.
Od 2006. do 2013. godine registrovano je 30. 674 prijava slučajeva bolesti i smrti, od toga 140 smrtnih slučajeva, 963 trajna invaliditeta, 6.085 se nije oporavilo, 534 patološke promene na PAP testu, 216 displazija grlića materice (što je predmaligna promena), 65 slučajeva raka grlića materice... A pritom je poznato da se regustruje tek mali procenat posledica vakcina. Vaccine Adverse Events Reporting System VAERS prikuplja podatke o negativnim efektima HPV vakcine iz svih zemalja sveta. (izvor: sanevax.org)
Neke od posledica su: smrt, paraliza, grčevi, neurološki poremećaji, moždani udar, nepravilnosti rada srca, prestanak rada bubrega, oštećenje i gubitak vida, autoimune bolesti, rak grlića materice, genitalne bradavice, sterilitet, pobačaji, artritis, astma.

Indija je 2010. suspendovala klinička ispitivanja HPV vakcine posle smrti četiri devojčice koje su primile vakcinu i podnet je zahtev za oduzimanje licence za tu vakcinu.

* Da li neko odgovara zbog posledica?

-Zatražite od doktora koji daje detetu vakcinu da potpiše izjavu da prihvata krivičnu i materijalnu odgovornost za sve negativne posledice vakcine. Videćete da, od doktora do ministarstva, niko neće smeti da vam potpiše izjavu. Prilikom nabavke vakcina, proizvođači se odriču odgovornosti za negativne efekte. Ako proizvođač nije odgovoran, ko je onda odgovoran? Odgovornost za živote naše dece je uvek naša.
Ovde se radi o životu i smrti, i žrtve ove vakcine same se organizuju i angažuju advokate da zastupaju njihova prava i kreiraju političke grupe koje traže izmene zakona i pooštravanje kontrole. Samo u Americi, desetak advokatskih firmi je specijalizovano da zastupa slučajeve oštećenih od vakcina. Preporučujem svima da se dobro informišu pre nego donesu bilo kakvu odluku.
Sastav HPV vakcine može se naći na zvaničnom sajtu američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/B/excipient-table-2.pdf), a možete pročitati i o efektima jednog od sastojaka, polisorbata 80 na reproduktivne organe miševa (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8473002?dopt=Abstract).

* Po pravilniku o vakcinaciji, koji je stupio na snagu 31. jula (a početak njegove primene tek nas očekuje), uvode se takozvane viševalentne, kažu - savremenije, ali i višestruko skuplje vakcine. Recimo - u jednoj polivalantnoj vakcini biće istovremeno čak pet vakcina...

-Viševalentne vakcine su mnogo opasnije od vakcina koje smo do sada imali. Načelnik pedijatrije bolnice Sent Stefans u Nju Delhiju (Indija), dr Džejkob Pulijel, javno upozorava na veliku opasnost od ovog tipa vakcina. Od pentavalentnih vakcina već je stradalo najmanje 40 beba u Indiji, Pakistanu, Vijetnamu, Šri Lanki i Butanu. Zbog masovne pojave smrti i neželjenih reakcija ovakva vakcinacija je u ovim zemljama obustavljena. Inače, jedna ovakva vakcina data bebi od tri kilograma otprilike je kao da date 30 vakcina odraslom čoveku od 80 kilograma!
U studiji objavljenoj u časopisu Human & Experimental Toxicology, čiji su autori dr Gari Goldman i Nejl Z. Miler, navodi se da je procenat umrle i teško oštećene dece veći u slučajevima kada dete dobije više vakcina odjednom. Takođe, poznati su nam podaci američke državne agencije Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS - Sistem izveštavanja o neželjenim posledicama vakcinacije), da je 145.000 dece umrlo tokom 20 godina - kao posledica upravo tih kombinovanih vakcina koje se najavljuju kod nas. Nažalost, vrlo mali broj roditelja svestan je ove činjenice.

Broj 620
U broju 620

Intervju
Imate pravo na izbor!

Kao da nije XXI vek
Zli duhovi progone Njujorčane

Ima neka tajna veza
Viša sila ili sudbina?

Istraživanja
Na Rtnju otkriveni Teslini talasi!

Zapisano u zvezdama
Između gasa i kočnice!

Misterije arheologije
Operacija carska riznica

Onostrana Rusija
Duhovima se sviđa Tjumenj...

Između jave i sna
Pomozite detetu u sebi!

Male priče o velikim svetinjama
Despotu Stefanu na um pade...

Božji kod - tajna postojanja
Od čega smo stvoreni?

Lavirint duše
Da li se divite, ili zavidite?

Paranormalna iskustva
Poslednji let bele golubice

Fizika i tehnologija svesti
Nauka čije vreme tek dolazi

Šta nam se događa
Nikada više

Numerološki kalendar
Pobedite učmalost jeseni!

Trećim okom... kroz svet
Na prodaju zamak, a duh - gratis!

Horoskop
Ne budite strog šef!