Da li ste pristalica teorije zavere?
Da
Ne
Ne znam
Bio je to obično/neobičan dan
Ništa nije slučajno
Pentagon

Piše Mihailo Čukić

Zastrašujući razlomak 9/11 - simbol značajnih istorijskih događaja - od Isusovog rođenja do odlučujućih bitaka - danas znak nesigurnosti i straha

“Predvodnik devojaka pogrebnih nosila”, stanovnik sazvežđa Velikog Medveda, desetkovao američku naciju

Pre šest godina, 11. septembra 2001. godine, baš na dan izlaska iz štampe ovog broja Oka, desilo se nešto nezamislivo za prosečnog stanovnika SAD. Njujork, jedna od najvećih svetskih metropola, bio je izložen terorističkom napadu otetim avionima, kojima su upravljali teroristi Al-Kaide. Od tada, ovaj datum, izražen na tipično anglosaksonski način pisanja datuma nalik razlomku - 9/11- postao je simbol nesigurnosti i straha građana najrazvijenije sile sveta koja sto pedeset godina nije vodila rat na svojoj teritoriji.

Bilans žrtava američke službe kriju i dan-danas i, naravno, ovaj simbol zloupotrebljavaju kao izgovor za svoje obračune protiv neistomišljenika. On je i simbol terorizma koji prerasta u teror nad drugim, isto tako nevino stradalim građanima zemalja koje kontrolišu vlada SAD i interesni lobiji, ostvarujući svoje interese prostom, bezdušnom i brutalnom silom.
Bez daljeg ulaženja u političke stvari, jedina nauka ili, još bolje, veština koja može da ukaže na stvarnu sliku stvari - astrologija - kroz simbole nam donosi svoju interesantnu verziju.


Sve je počelo u Americi...

Priča o 11. septembru nije vezana isključivo za 2001. godinu. Na samom početku Drugog svetskog rata, u Americi je počelo zidanje objekta koji će, u narednim godinama, reprezentovati vojnu i političku moć sile SAD. Taj objekat je Pentagon, a gradnja je započeta 11. 9. 1941. godine. To nije sve; istog datuma, samo nekoliko godina kasnije - 1944. - Amerikanci su ušli na teritoriju Nemačke. Tridesetak godina kasnije, opet u Nemačkoj, tačnije 11. 9. 1972. na Olimpijskim igrama u Minhenu, arapski teroristi ubili su jedanaest izraelskih sportista. Samo godinu dana kasnije, a istog datuma, u Čileu, diktator general Pinoče svrgnuo je sa vlasti i ubio demokratski izabranog predsednika Salvadora Aljendea. U skorijoj istoriji, 11. 9. 1990. Buš stariji, otac današnjeg američkog predsednika, bio je “potpaljivač” bliskoistočne krize svojim obraćanjem Kongresu SAD da se povede rat protiv Iraka, poznatiji kao “Zalivski rat”. A jedanaestog septembra 1999. godine, Jevreji su slavili 6.000 godina od stvaranja Adama i, ujedno je to bio kraj jednog kalendarskog ciklusa.

Ovi podaci potiču iz novije istorije i mogu se lako proveriti, ali prethodni vekovi čuvaju još interesantnije priče o događajima, vezanim za ovaj datum.

Ernest Martin, američki arheolog, istraživač i, što je možda najvažnije, pripadnik obaveštajne službe, smešta Isusovo rođenje baš na 11. 9. treće godine pre nove ere. Po engleskim istorijskim zapisima, Vilijem Volas je baš tog dana 1297. porazio vojsku kralja Edvarda, vodeći škotske pobunjenike, a ovaj događaj je ekranizovao Mel Gibson u filmu “Hrabro srce”. Naravno istog datuma, ali 1609. godine, Henri Hadson usidrio je svoj brod na ostrvu reke koja je dobila ime po njemu. Pogađate da je reč o ostrvu Menhetn, centru današnjeg Njujorka i 11. septembar 1609. godine se može smatrati rođendanom ovog velikog grada.

Istog datuma, ali posle više od 150 godina, 1776. propala je mirovna konferencija između Velike Britanije i američkih pobunjenika koje je predvodio Bendžamin Frenklin. Godinu dana kasnije (istog datuma), Amerikanci predvođeni Džordžom Vašingtonom, prvi put su proneli svoju zastavu koja je skoro nepromenjena do danas. Godine 1782. počeo je zadnji čin američke borbe za nezavisnost opsadom čuvene tvrđave Fort Henri. Konačno, 1812. britanska flota izgubila je bitku od američke, čime je Britanija izgubila vojnu premoć. Naravno, i ovaj događaj se odigrao 11. septembra.

Četrdeset tri godine kasnije, na ovaj datum, ujedinjene vojske zapadne Evrope, predvođene Britanijom, zauzele su crnomorsku luku Sevastopolj u krimskom ratu. Ponovo na isti datum, Britanija je povukla potez sa dalekosežnim posledicama i ponovo je na Bliskom istoku. Godine 1922. stavila je pod protektorat Palestinu, pripremajući uspostavljanje Izraela četvrt veka kasnije.


Zavera simbola

Sve ove godine, osim datumom, povezane su i specifičnim astrološkim formulama, na osnovu kojih su preduzimane akcije. One su dovele do daljeg razvoja događaja koji su menjali sliku sveta.

Za 20. vek, zajednička konstanta za sve ove događaje je pozicija Sunca na 18. stepenu znaka Device. Interesantno je da ovaj stepen neki astrolozi tumače kao “đavolji”. Za nastavak “veze sa đavolom”, zadužen je Pentagon koji je dizajniran u obliku prevrnute petokrake, još jednog simbola pomenutog negativca. Poslednji događaj, pad kula bliznakinja u Njujorku, obeležen je Saturnom u znaku Blizanaca. Nesumnjiva simbolika - stari, dobri ili, možda, zli Saturn predstavlja pad, a u znaku u kojem se nalazio, ukazivao je na događaj.

Na žalost svih nevino postradalih, i Mesec, koji predstavlja ljude i narod je u istom znaku, na po sebe lošem 28. stepenu, što ukazuje na stradanje običnih, nedužnih građana. Odnos koji ima sa Marsom i lunarnim čvorovima ukazuje da tu nije sve čisto i da je reč o zaveri, u kojoj su građani SAD upotrebljeni kao eksperimentalni zečevi i žrtvovani zarad ostvarivanja ciljeva malobrojne elite koja upravlja njima.
Al-Kaida je, naravno, umešana, ali tu ima dosta nejasnoća i, čini se, nečega što ne sme da izađe u javnost - o vezama sa neformalnim centrima moći unutar SAD.

Za kraj vam poklanjamo i interesantnu priču o fiksnoj zvezdi iz sazvežđa Veliki Medved, inače veoma bitnog za ljudsku vrstu. Ta zvezda se zove “Al-Qa’id”, a u većini zemalja njeno ime se piše i čita Alkaid. Poznata je po još jednom imenu, “Benetaš”. Oba imena su arapska, sa raznim prevodima, a jedan od bukvalnih prevoda bi bio “voditelj devojaka pogrebnih nosila”, opis koji asocira na tugu za mrtvima i obredne ceremonije sahrane. U španskom jeziku, koji ima dosta sličnosti sa arapskim, prevod reči alkaida je - upravnik tvrđave, dok je kabalisti povezuju sa sedmom tarot kartom, “kočijama”.

Arapi koji su dali ogroman doprinos astrologiji i odlično poznavali prirodu astralnih uticaja, imali su žargonski naziv za svaku zvezdu; za Al-Kaid je nadimak bio “uništitelj nacije”.

*
Nedokučive misterije neba, brojeva, datuma i položaja planeta su pred nama, a znanje je mudrost saturnovskih osobina, koja se strpljivo stiče. Ulazak Saturna u znak Device doneće neka nova otkrića u svim oblastima, ali, izvesno, i nove poteškoće. Polako i strpljivo ispunjavajući simboliku ovog strogog ali dobrog učitelja, otvoriće nam se određene spoznaje za koje bi, ipak, trebalo da budemo - pripremljeni.U broju 463:


Ništa nije slučajno
Bio je to obično/neobičan dan

Fenomeni
Venčao se džin

Pravoslavna vaseljena
Zaustavljeno vreme u Studenici

Srbija - Carska kolevka
Zemlja sa najviše “sinova sreće”

Svest i naduzročni poredak
2012 - godina velikog početka

U potrazi
Gde je ulaz u podzemlje?

Tajne univerzuma
Kuc, kuc... je li ovo ulaz u antisvet?

Vile i patuljci
Mali ljudi prave probleme

Opsednutost ili ludilo – istorijske enigme
Pravo lice Krvave grofice

Pogled u komšiluk
Život među životinjama, ili nešto slično

Opomene
Klimatske promene - posledica ljudske gluposti?

Prokletstva – mit ili stvarnost
Sinovljeva kletva

Vizije i hipoteze
Zmajevi postoje u - Rusiji!

Numerološki kalendar
Igrajte na veliko!

Lični stav
Duhovni učitelji su svuda oko nas!

Globalno selo
“Špijun” ih doveo u Šumadiju

Horoskop
Izbegnite ogovaranja

Alarmantno
Pčele beže iz košnica!